Afbeelding
Foto: nl123rf.com

Doe Mee! Molenlanden en CDA gaan verder met VVD

10 dec, 10:00 Algemeen 1.833 keer gelezen

MOLENLANDEN • Als coalitiepartner gaan Doe Mee! Molenlanden en CDA voor de VVD; ze gaan daarmee aan de grote christelijke partijen ChristenUnie en SGP -die stemmen wonnen- voorbij. De VVD was één van de verliezers van de gemeenteraadsverkiezingen en bleef op drie zetels steken.

'Doe Mee! Molenlanden, CDA en VVD gaan met elkaar in gesprek over de vorming van een stabiel en krachtig college', zo laat Doe Mee! Molenlanden in een persbericht weten. De drie partijen vonden elkaar de afgelopen week in drie punten: 

• Een fris programma waarbij de samenleving vanaf de start actief wordt betrokken
• Een krachtig college
• Voldoende ruimte voor het 'noodzakelijke oppositionele geluid in de gemeenteraad'

Vernieuwend college
Informateur Bert Blase voerde afgelopen week gesprekken met SGP, CU en VVD, op basis van de opdracht die door het 'motorblok' van Doe Mee! en CDA is geformuleerd. Beide partijen spraken in deze opdracht te streven naar een 'stabiel en vernieuwend college'.

Blase typeert de gesprekken als 'openhartig en indringend'. "Mijn conclusie uit de gesprekken is dat er wisselend gedacht wordt over welk type bestuur de gemeente Molenlanden nodig heeft. Uitgaande van het beeld dat Doe Mee! en CDA daarin voor ogen staat, heeft samenwerking met de VVD in mijn ogen de meeste kans van slagen."

Doe Mee! en CDA nemen dit advies over.
 

(reacties volgen later vandaag)

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie