Afbeelding

Dirk van der Borg wordt waarnemend burgemeester van Molenlanden

6 dec, 15:00 Algemeen 1.715 keer gelezen

MOLENLANDEN • Dirk van der Borg, de huidige burgemeester van Molenwaard, wordt straks waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Molenlanden.

De burgemeestersvacature in Molenlanden is ontstaan vanwege de fusie van de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard. De commissaris heeft, na overleg met de beoogd fractievoorzitters van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Molenlanden, besloten om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen.

De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg gegaan met de fractievoorzitters. De commissaris en de fractievoorzitters zien in Van der Borg een betrokken waarnemend burgemeester van Molenlanden met kennis van en draagvlak in het gebied.

In de loop van 2019 zal de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester van start gaan.

Van der Borg is 63 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Sinds september 2013 is hij burgemeester van Molenwaard. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Graafstroom en waarnemend burgemeester van de gemeente Molenwaard, waarin Graafstroom in 2013 werd opgenomen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie