Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Doe Mee! Molenlanden en CDA samen op zoek naar stabiel college; Bert Blase informateur

30 nov, 23:00 Algemeen 1.352 keer gelezen

MOLENLANDEN • Doe Mee! Molenlanden trekt samen op met het CDA in de zoektocht naar een stabiel college. Bert Blase is aangesteld als informateur. Doe Mee! werd met zeven zetels de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november, het CDA eindigde met zes zetels als tweede.

Bart Blase, onder meer oud-burgemeester van Alblasserdam en (waarnemend) Hardinxveld-Giessendam, gaat het proces leiden. Doe Mee! en CDA hebben hem de volgende opdracht meegegeven:

'Onderzoek de mogelijkheid van een vernieuwend en stabiel college gebaseerd op een gedegen meerderheid in de gemeenteraad en voorzie dit zonodig van een advies'.

Motorblok
Over de keuze om met het CDA het proces verder te lopen zegt Doe Mee!-lijsttrekker Joke Stravers: "Het CDA is niet alleen de tweede partij in grootte, maar het is vooral een herkenbare en stabiele bestuurderspartij. Tegelijkertijd hebben ze tijdens de campagne laten zien dat ze ook willen en kunnen vernieuwen. We kiezen daarmee voor een motorblok van Doe mee! met CDA."

Ad van Rees, CDA-kopman, is ook helder in zijn keuze: "Doe Mee! is de grootste partij geworden. De kiezer heeft daarmee gesproken. Wij doen in ieder geval graag mee om samen met Doe Mee! de uitdagingen van de nieuwe gemeente op alle gebieden duurzaam aan te pakken."

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie