Afbeelding

Wandelsportvereniging uit Oud-Alblas bestaat 65 jaar

28 sep, 09:00 Algemeen 604 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Wandelsportvereniging Nooit Gedacht uit Oud-Alblas heeft deze week het 65-jarig jubileum gevierd.

Op 5 september 1953 was er de Molentocht van J. en K. Smit. Jan Stam zou daar gaan wandelen. Mensen vanuit het dorp Oud-Alblas vroegen aan Jan of ze mee mochten. Zo ging Jan op een woensdagmiddag op het stoepje bij de Spar zitten en vroeg aan schoolkinderen of zijn mee gingen wandelen. De andere dag moesten ze dan geld meebrengen. Donderdagmiddag zat Jan Stam wederom op datzelfde stoepje en begon met inschrijven. Iedereen die 75 cent betaalde mocht 5 september mee wandelen.

Uiteindelijk werd er met 48 jongens en meisjes ingeschreven op de 15 km. Er werd in groepsverband gelopen. Dit ging natuurlijk niet zo goed als bij de ervaren wandelclubs.

Op de Kortlandse brug maakte Jan kennis met de jury die vertelde dat Jan vooraan bij zijn groep moest lopen. Jan antwoordde met: als je me een fiets geeft ben ik op tijd vooraan de groep.

Hiermee won Jan met zijn groep natuurlijk geen prijs maar was wel een ervaring rijker. Er werd dan ook meteen afgesproken om volgende week weer te gaan lopen.

Diverse ouders kwamen bij Jan met de vraag of er geen vereniging opgericht kon worden. Jan gaf aan dit graag te willen bekijken. Het resultaat hiervan was dat Jan een vergadering uitschreef op 25 september 1953 voor het oprichten van een wandelclub: Nooit Gedacht.

Nu, 65 jaar, later bestaat de vereniging nog steeds. Dit jubileum heeft de vereniging samen met de leden, burgemeester Dirk van der Borg en verdere genodigden gevierd. De vereniging heeft bijna 100 leden. Erelid Gerard Heijkoop is al vanaf het begin lid. Tevens is hij met zijn 89 jaar ons oudste lid; waarvan al een aantal jaar rustend lid. Hij viert dit jaar dus zijn 65-jarig jubileum en daarom zijn de twee andere ereleden Cees den Boer en Theo van der Ham op dinsdag 25 september bij hem op bezoek geweest met bloemen en taart om hem te feliciteren.

Jongste lid
Dan het jongste lid. Zij heet Nienke Sala en is dertien jaar oud. Zij heeft dit jaar voor de tweede keer meegedaan aan de Nijmeegse Vierdaagse en hem goed uitgelopen. De vereniging bestaat uit actieve leden, nordic walking leden, individuele leden en rustende leden.

Ieder jaar doet men weer mee met de Nijmeegse vierdaagse, organiseert men de Graafstroomtocht  en de Snerttocht. En elk jaar gaat er nog een groepje deelnemen aan de avondvierdaagse in Bleskensgraaf. Belangstellenden om mee te lopen kunnen zich melden via secretaris@wsvnooitgedacht.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie