met foto's en video

Edwin van der Ham, eigenaar Montapacking: 'Dit is een ramp'

Algemeen 13.956 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • Een ramp, zo omschrijft Edwin van der Ham, eigenaar van Montapacking, de uitslaande brand in de vestiging in Molenaarsgraaf.

Hij staat met een broodje en een bekertje koffie toe te kijken. "Dit voelt zo machteloos, het liefst zou ik mee gaan helpen met blussen. Waar ik heel blij mee ben is dat er niemand gewond is geraakt. Er was niemand in het pand toen het vuur uitbrak."

Zoals het er nu naar uitziet zal er weinig van het pand aan de Polderweg Oost overblijven. "Voor de bedrijfsvoering maakt dit gelukkig niet zoveel uit. We kunnen gewoon draaien via de andere vestigingen en onze echte waarde zit in data in de cloud. We zijn een hartstikke gezond bedrijf. Maar het doet zoveel pijn, er zit zoveel emotie in. En ik word door heel veel webshops gebeld die hier hun spullen hebben liggen."

Tegelijkertijd spreekt hij zijn waardering uit voor alle hulpdiensten die ter plaatse kwamen. "Voor de brandweer heb ik zoveel respect. En ik krijg aan alle kanten hulp aangeboden. Bij Michael van Hoorne (Van Hoorne Entertainment, een bedrijf dat ook gevestigd is aan de Polderweg Oost, red.) mag ik al gebruikmaken van de kantoorruimte."
 

Burgemeester Van der Borg
De brand die vanochtend woedt bij Montapacking in Molenaarsgraaf heeft een enorme impact op de gemeenschap van Molenwaard. Dat stelt burgemeester Dirk van der Borg: "Het is een drama voor het bedrijf Montapacking. Een bedrijf dat midden in de Molenwaardse samenleving staat. Er werken veel mensen uit onze gemeenschap die hierdoor getroffen zijn."

Hij vervolgt: "Ook biedt Montapacking ook onderdak aan medewerkers van Avres en Sterk@Werk, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is vreselijk voor de onderneming en alle mensen die hierbij betrokken zijn. Montapacking is een onderneming die midden in de samenleving staat en enorm investeert in een goede relatie met de gemeenschap. Hulp van ondernemers Polderweg is al aangeboden. Er wordt enorm meegeleefd door hen en andere ondernemers. We doen er alles aan om Montapacking te helpen."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie