Afbeelding

CDA: hogere belasting door zonnepanelen onwenselijk

Algemeen 351 keer gelezen

MOLENLANDEN • De CDA-fracties van Molenwaard en Giessenlanden willen van de beide colleges weten of zonnepanelen op woningen en bedrijfspanden in deze gemeenten mee tellen bij het bepalen van de WOZ-waarde.

Aanleiding is een uitspraak van de rechtbank in Emmen dat zonnepanelen waardeverhogend zijn en dus in de WOZ-waarde mogen worden meegerekend.

"Molenwaard wil duurzaamheidsmaatregelen door inwoners en bedrijven stimuleren. Het kan toch niet zo zijn dat we aan de ene kant mensen stimuleren te investeren in duurzaamheid en hen aan de andere kant straffen door lasten die hoger uitvallen door de hogere WOZ-waarde. Wij vinden dat onwenselijk", aldus het CDA in schriftelijke vragen aan de colleges.

De CDA-fracties hebben de colleges gevraagd hoe Molenwaard en Giessenlanden op dit moment met zonnepanelen in relatie tot de bepaling van de WOZ-waarde van huizen en bedrijfspanden omgaan en hoe via de belastingverordeningen kan worden voorkomen dat inwoners en bedrijven met zonnepanelen hiervoor extra worden belast.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden