Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Woningcorporatie Tablis zegt ja tegen Glasvezel Molenwaard

20 aug, 10:00 Algemeen 831 keer gelezen

MOLENWAARD • Tablis Wonen heeft aangegeven de huurwoningen in de voormalige gemeente Graafstroom aan te willen sluiten op het nieuw te leggen glasvezelnet.

Dat schrijft de woningcorporatie in een brief aan het college en de gemeenteraad van Molenwaard. Directeur-bestuur Liesbeth Marchesini-Franso reageert in deze brief op de opmerking van wethouder Frank Meerkerk tijdens de afgelopen raadsvergadering, waarin hij stelde dat Tablis Wonen een terugtrekkende beweging maakt in de voormalige gemeente Graafstroom.

Zij wil dat beeld nuanceren en noemt een aantal voorbeelden van de activiteiten van Tablis. 'Voor wat betreft het glasvezelnet: we hebben steeds aangegeven dat wij bereid zijn onze woningen daarop aan te sluiten, mocht het er komen, maar wij gaan onze huurders niet aansporen om een abonnement te nemen.'

Aansluitkosten
Voorzitter Rijkus Krabbendam van Stichting Glasvezel Molenwaard reageert verheugd op deze stellingname. Enkele maanden geleden stelde hij: "We zijn al langere tijd in gesprek met woningcorporatie Tablis Wonen. Met hun 750 huurhuizen in Molenwaard hebben zij de sleutel in handen. Wij vragen hen de aansluiting te betalen, waarna de huurders beslissen of ze een abonnement nemen."

Wat Krabbendam betreft geeft Tablis Wonen nu aan de aansluitkosten inderdaad voor hun rekening te nemen. 'De zinsnede 'We hebben steeds aangegeven dat wij bereid zijn onze woningen daarop aan te sluiten mocht het er komen' zorgt er voor, dat wij de huurders met uw medewerking een toekomstbestendig communicatienetwerk kunnen gaan bieden zonder hiervoor aansluitkosten te betalen. Hartelijk dank hiervoor!', zo laat hij weten.

Toejuichen
'Het feit dat Tablis Wonen besloten heeft om de woningen van huurders aan te gaan sluiten op het toekomstige glasvezelnetwerk, verkleint het verschil tussen voorzieningen van eigen woningen en huurwoningen, hetgeen wij van harte toejuichen. Het mag immers niet zo zijn dat huurders een achterstand oplopen als het gaat om digitale bereikbaarheid.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie