• Een van de ingezonden foto's van de fotowedstrijd.
• Een van de ingezonden foto's van de fotowedstrijd.

Drukte in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam

27 jul, 10:00 Algemeen 820 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Museum De Koperen Knop staat deze zomer volop in de belangstelling. Naast een groot aantal bezoekers voor de huidige expositie over Donald Duck mag het zich verheugen in een overweldigend aantal inzendingen voor de fotowedstrijd over het Landschap van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Het prachtige veenweidelandschap van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden blijkt een schitterend decor voor het maken van unieke foto's. Een gebied van door sloten gescheiden weilanden, met overal dorpen en bebouwingslinten. Met tal van markante gebouwen vooral veel boerderijen, meer dan 1400 in totaal. Het is een landschap om trots en zuinig op te zijn.

De wedstrijd vindt plaats in het kader van de komende najaarsexpositie 'Denkend aan Holland'. Met deze expositie start er een regionaal project over het landschap van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Deze expositie en fotowedstrijd maken deel uit van een groot aantal regionale pro-jecten, ondergebracht in Groen Verbindt. Tal van organisaties werken hierin samen en de provincie Zuid-Holland treedt op als begeleider en subsidieert een deel van de projectkosten. Denkend aan Holland is een groot expositieproject van de Natuur- en Landschapsvereniging Den Hâneker. De inzendingen zijn welkom tot en met 18 augustus 2018. Aan deelnemers wordt verzocht de foto's als bijlage bij een bericht te mailen naar het e-mailadres van het museum: koperenknop@koperenknop.nl. Tijdens de opening van de expositie worden er vijf winnaars bekend gemaakt. Het prijzenbedrag is 500 euro totaal.

Donald Duck
Het is deze zomer in De Koperen Knop ook erg druk met bezoekers. Jongeren en oudere jongeren komen genieten van de expositie Donald Duck. Hier is niet alleen veel te zien en te ervaren, maar er is ook een klushoek (het lab van Willy Wortel), een filmhoek en een leeshoek. Voor de jongelui zijn er speurtochten, is er een detectivespel en voor de kleinste kinderen zijn er speciale kleurplaten. Voor een verfrissing, een ijsje of een lekkere versnapering kunt u terecht in het Museumcafé of op het ter-ras ernaast. Van woensdag- tot en met zaterdagmiddag is Theetuin De Knop open. Donald Duck loopt tot en met 8 september 2018.  

Meer informatie
Meer gegevens staan op de website van Museum De Koperen Knop, Binnendams 6, 3373 AD  Har-dinxveld-Giessendam: www.koperenknop.nl. Informatie: koperenknop@koperenknop.nl of telefoon 0184-611366. Het museum is open van dinsdag tot en met zaterdag 13.00-17.00 uur; op zaterdag al vanaf 11.00 uur. In juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur. De expositie Denkend aan Hol-land begint op 22 september 2018 en van 4 tot en met 15 september is er een kleine expositie in het voorhuis rond het Open Monumentendag thema In Europa.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie