Afbeelding

Donatie voor Vijverhof voor aanschaf BrainTrainerPlus

28 jun, 14:00 Algemeen 369 keer gelezen

NIEUWPOORT • Rivas-locatie Vijverhof in Nieuwpoort heeft een cheque ter waarde van 4000 euro ontvangen. Wielrenners hebben het mooie bedrag van 2050 euro met de fietstocht van Nieuwpoort aan den IJzer in België naar Nieuwpoort aan de Lek bij elkaar gefietst. Het Nationale Ouderenfonds heeft het bedrag verhoogd tot 4000 euro. Dankzij deze donatie kunnen medewerkers van Vijverhof een BrainTrainerPlus aanschaffen voor de bewoners.

"Elk jaar wordt er een fietstocht georganiseerd van Nieuwpoort aan den IJzer in België naar Nieuwpoort aan de Lek", vertelt Wieneke Bikker, zorgregisseur bij de Vijverhof. "Dit jaar hebben de wielrenners besloten om een lokaal doel te steunen en zo kwamen zij uit bij de Vijverhof. Wij zijn de organisatie van deze fietstocht, de wielrenners, de sponsoren en het Nationale Ouderenfonds enorm dankbaar. Dankzij dit mooie bedrag kunnen we een BrainTrainerPlus aanschaffen voor onze bewoners."

BrainTrainerPlus
De BrainTrainerPlus stimuleert het denkvermogen en het geheugen van ouderen en van mensen met beginnende dementie. Wieneke: "Het is een systeem dat ouderen en mensen met dementie helpt het denkvermogen en het geheugen te stimuleren. Maar dat is niet alles wat het doet. Ouderen die ermee werken voelen zich prettig. Ze hebben het gevoel aansluiting te houden bij het hier en nu. Op het systeem kunnen niet alleen individueel spelletjes en quizzen gespeeld worden, maar ook samen met onder andere familieleden. Op die manier wordt het contact makkelijker en intensiever."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie