• Jan Holtslag aan het twitteren op zijn mobiel.
• Jan Holtslag aan het twitteren op zijn mobiel.

Dominee Holtslag uit Giessenburg op zoek naar de Kerktwitteraar

Algemeen 3.299 keer gelezen

GIESSENBURG • Dominee Jan Holtslag van de Hervormde gemeente van Giessenburg is woensdag begonnen met de vraag wie de nominatie Kerktwitteraar 2017 moet krijgen.

"Ik zag op twitter de wedstrijd voorbij komen wie de beste voetbaltwitteraar van 2017 zou zijn. Toen dacht ik; dat kan ook met de kerk", legt Holtslag uit. Hij is een fervent twitteraar en tikt bijna de 25.000 tweets aan.

"Toen ik de actie startte, vooral voor de lol, wist ik niet wat ik losmaakte. Vanuit alle hoeken werden er mensen genomineerd. Ik wilde het eigenlijk beperken tot tien, maar steeds kwamen er nieuwe nominaties bij, zodat de teller boven de 40 staat. Ik had de criteria niet duidelijk aangegeven en kon daardoor niemand weigeren."

Veel reacties
Dat alles een beetje uit de hand gelopen is en heel veel reacties heeft losgemaakt, vindt dominee Holtslag eigenlijk ook wel weer leuk. "Nu zie je wie ermee bezig is en welke twitteraars leuk zijn om te volgen. Er staan predikanten en kerkelijk werkers op de lijst uit alle geledingen; van katholiek tot evangelisch en van protestant tot baptist. Mooi toch?"

Dominee Holtslag ziet het gebruik van twitter als een stukje profilering voor predikanten en voor het werk dat zij doen. "Voor veel mensen heeft twitter een zakelijke insteek. Daar zijn wij als predikanten natuurlijk niet mee bezig. Wij kunnen geen promotie maken, maar kunnen wel laten zien waar we mee bezig zijn."

Korte boodschappen
De Giessenburgse dominee geniet van twitter en de contacten die hij daardoor opgedaan heeft. Soms voert hij virtuele discussies via twitter, maar meestal gaat het om korte boodschappen die een inkijkje geven in het denken en doen van de dominee. "Maar als ik het druk heb of veel op pad ben, dan komt het er niet van om te twitteren. Ik kan ook zonder hoor. Op vakantie heb ik gewoon zonder gedaan en dat was prima."

Er kan tot 31 december gestemd worden op de 'kerktwitteraar 2017'. Voor de winnaar is er eeuwige twitterroem. Jan Holtslag: "Ik heb geprobeerd om contact te leggen met de Evangelische Omroep, om te kijken of zij het willen oppakken. Zij moeten nog reageren, maar hebben wel laten weten dat ze de actie volgen."

In de tussenstand staat dominee Holtslag overigens op een keurige derde plaats, op de voet gevolgd door dominee Mirjam Kollenstaart van de Gereformeerde kerk van Ottoland. Voor meer informatie of stemmen: www.holtslag.org/kerktwitteraar.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Den Hartog Mobil wint bedrijven volleybaltoernooi van WIK uit Groot-Ammers Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kinderen muziekproject treden op tijdens voorjaarsconcert in Streefkerk Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dominee van Brandwijk: 'Dit is mijn bestemming' Algemeen gisteren