Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Protestmars tegen Kerstkonijnen in Leerbroek

4 dec, 09:00 Algemeen 6.889 keer gelezen

LEERBROEK • De Stichting Konijn in Nood houdt op zaterdag 16 december een protestmars in Leerbroek tegen het uitbuiten van konijnen. In het dorp staat een grote konijnenboerderij in het dorp die het doelwit is van de actie.

Op Facebook meldt Stichting Konijn in Nood  dat het om een vreedzaam en ingetogen protest gaat in de vorm van een wake voor de kerstkonijnen. De mars start om 16.00 uur bij de Hervormde kerk en voert naar de konijnenfokkerij aan de Leerbroekseweg.

"De dress code is: zwart gekleed, wij nemen de fakkels mee!", staat te lezen op de Facebookpagina van Stichting Konijn in Noord.

Volgens Konijn in Nood is Leerbroek een klein christelijk dopje dat groot is in het uitbuiten van konijnen. "Want in dit kleine Zuid-Hollandse dorpje tussen de snelwegen A2 en de A27 ingeklemd bevindt zich Nederlands grootste konijnenhel! Meer dan 32.000 konijnen (moeder dieren en jonge vleeskonijnen) lijden hier een extreem slecht leven", aldus Konijn in Nood. De stichting wil het bedrijf graag sluiten.

Tegendemonstratie
Naar aanleiding van de actie van Konijn in Nood heeft een groep mensen uit Leerbroek een evenement georganiseerd op Facebook tegen deze protestmars. Er zijn ongeveer 600 mensen uitgenodigd om deel te nemen aan een tegendemonstratie en er hebben al meer dan 60 mensen aangekondigd hier ook daadwerkelijk naartoe te gaan.

De tegendemonstratie is erop gericht om de mars te stoppen door de weg te blokkeren. Zij komen op voor de heer Kool en ze doen het volgens één van de actievoerders, die anoniem wil blijven, ook voor Leerbroek.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie