• Hans den Ouden, dit jaar tijdens de Muziekmarathon.
• Hans den Ouden, dit jaar tijdens de Muziekmarathon. Foto: Geurt Mouthaan

Laatste Hans den Ouden Muziekmarathon in 2019 in Oud-Alblas

14 nov, 10:00 Algemeen 2.852 keer gelezen

OUD-ALBLAS • De achtste editie van de Hans den Ouden Muziekmarathon in Oud-Alblas, in 2019, wordt meteen ook de laatste. Kartrekker Hans den Ouden zet er dan een punt achter.

Hij vindt het, mede gezien zijn leeftijd, een mooi moment om het af te sluiten. Het is een besluit dat hij in de loop van dit jaar nam. "Tijdens de evaluatie van de afgelopen Muziekmarathon in april heb ik de vraag gesteld aan de commissie: hoe gaan we verder? We kwamen er toen nog niet uit en hebben afgesproken er na de zomervakantie verder over te praten. Afgelopen week is dat gebeurd en werd duidelijk dat niet alleen ik, maar ook mijn mede-bestuursleden Corine de Graaf en Wim Timmer de editie van 2019 als hun laatste Muziekmarathon zagen."

Knoop
Het was geen gemakkelijke knoop om door te hakken voor de inwoner van Oud-Alblas, zeker omdat de sfeer onder de commissieleden en de vrijwilligers meer dan goed is. "Ik zou ook dolgraag willen dat er iemand opstond om de fakkel over te nemen. De Muziekmarathon is een prachtig concept. Eigenlijk kan het niet misgaan. Door de inkomsten die je van tevoren ophaalt met de advertenties in het boekje dat we uitgeven en de verkoop van loten, ben je veel minder afhankelijk van het aantal bezoekers van de feestavonden. Zijn dat er een keer vijfhonderd minder, dan kun je dat opvangen. We hebben in al die jaren altijd geld overgehouden."

Tegelijkertijd realiseert Hans den Ouden zich dat de kans maar heel klein is dat iemand op dezelfde wijze als hij het deed de Muziekmarathon voortzet. Het netwerk, de contacten, de gunfactor waardoor hij bijvoorbeeld voor elke verloting als hoofdprijs een gloednieuwe auto wist te regelen, het zijn geen zaken die je één op één op een opvolger over kunt dragen.

Pijnpunt
Maar het belangrijkste pijnpunt is het wegvallen van de inkomsten het KWF Kankerbestrijding, waar de honderdduizenden euro's die het tweejaarlijkse evenement in totaal opbrachten, voor het overgrote deel heengingen. "Toen ik hiermee begon, was het in de streek de enige activiteit om hier geld voor op te halen. Gelukkig zie ik dat dat in de loop van de jaren op steeds meer plekken van de grond is gekomen. Niet alleen voor het KWF, maar ook voor KiKa. Daar ben ik echt heel blij mee."

De kogel is door de kerk; nu gaat de blik op 2019, als van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 maart de laatste Hans den Ouden Muziekmarathon op de agenda staat. De commissieleden hebben er zin in om er een mooie en bijzondere afscheidseditie van te maken. "De vertrouwde ingrediënten van het drie dagen durende evenement blijven hetzelfde, maar we gaan er een heel speciaal feest van maken."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie