De Peilmolenbrug.
De Peilmolenbrug. Foto: Geurt Mouthaan

Bewonersavond over aanpak Peilmolenbrug in Oud-Alblas

10 nov, 09:00 Algemeen 2.136 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • In dorpshuis De Spil te Bleskensgraaf vindt maandag 20 november een bewonersavond over de aanpak van de verkeerssituatie rond de Peilmolenbrug in Oud-Alblas plaats.

De provincie Zuid-Holland gaat de verkeerssituatie op de N481 rondom de Peilmolenbrug in Oud Alblas optimaliseren. 'Hiervoor zijn drie nieuwe ontwerpen gemaakt die voldoen aan zowel de doelstellingen van verkeersveiligheid als ruimtelijke kwaliteit', meldt de provincie op de eigen website.

Deze varianten worden tijdens de bijeenkomst met belanghebbenden besproken. 'De provincie vindt uw mening belangrijk en kiest voor een gedragen variant.'

De avond zal om 19.30 uur starten met een korte presentatie van de drie varianten. Daarna gaan de belanghebbenden in groepjes uiteen om deze te beoordelen.

Voorkeursvariant
Eind 2015 meldde de provincie dat het huidige tracé bij de Peilmolenbrug in de provincialeweg N481 bij Oud-Alblas bij de geplande reconstructie blijft gehandhaafd. "Er is inmiddels een voorkeursvariant bekend. Daarbij handhaven we het huidige tracé zoveel mogelijk. De brug komt dus niet op een andere plek te liggen", stelde een woordvoerder van de provincie.

Toen werd al een overleg met omwonenden aangekondigd. "Dat gaan wel op zo kort mogelijke termijn doen. Het is nog niet bekend wanneer dit op de agenda komt. Met de betrokkenen bespreken we de voorkeursvariant. We gaan op dit moment uit van realisatie in 2018, maar dat is vanzelfsprekend met enige slagen om de arm vanwege de nog te nemen processtappen in de voorbereiding."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie