• Het oude gemeentehuis is een beeldbepalend pand in het dorp.
• Het oude gemeentehuis is een beeldbepalend pand in het dorp. Foto: Aangeleverd

Politici willen daadkracht in Streefkerk

8 nov, 09:00 Algemeen 1.907 keer gelezen

STREEFKERK • Er moet eindelijk eens doorgepakt worden met alle verbeterplannen voor het dorp Streefkerk, vinden raadsleden van Molenwaard.

PvdA en VVD dienden hierover dinsdag tijdens de raadsvergadering een motie in die unanieme steun kreeg. Onder de titel 'Motie Streefkerk Vooruit' sommen de twee indienende partijen op welke zaken er in het dorp al langere tijd spelen. Dat zijn: de problematiek rond het winkelcentrum, het voormalige gemeentehuis en de doorontwikkeling van de klimaatdijk.

Tijd voor actie
De genoemde onderwerpen stonden al in de voormalige gemeente Liesveld op de agenda en er werden al meerdere rapporten over geschreven, met klinkende titels als: Projectenvelop Toekomstvisie Streefkerk, Eindrapport klimaatdijk en uitbreiding jachthaven, Kansen Verzilverd, Beeldkwaliteitsplan 'wonen op de klimaatdijk' en Centrumvisie Streefkerk met drie varianten. Ook zijn er diverse voorlichtingsavonden geweest voor belanghebbenden en bracht de gemeenteraad werkbezoeken. Er is nu genoeg gepraat, vindt de raad. Het is tijd voor actie.

Concrete plannen
Volgens VVD en PvdA zijn er kansen om met meerdere partijen het winkelcentrum te verbeteren en kunnen de bestemming van het voormalige gemeentehuis en woningbouw bij de klimaatdijk meteen in de aanpak worden meegenomen. De raad vindt het belangrijk dat bij de aanpak ook steeds de inwoners, de klankbordgroep, ondernemers en andere belanghebbenden worden betrokken. En om er maar meteen druk op te zetten: de door alle partijen gesteunde motie stelt dat het college nog vóór het zomerreces van 2018 concrete plannen moet aanbieden aan de raad.

Winkeliers meekrijgen
Wethouder Kees Boender sprak de raadsleden niet tegen. "We zijn hier voluit mee bezig. In het afgelopen jaar hebben we een keer of vijf met verschillende partijen om tafel gezeten. We zijn nu zover dat we naar de inwoners willen gaan en met de klankbordgroep nadere plannen willen bespreken. Aandachtspunt blijft wel: hoe kunnen we de ondernemers en winkeliers op een constructieve manier meekrijgen?"

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie