• Music Unlimited: Kim de Brake, Marsja Driesen en Marijke Verhoef
• Music Unlimited: Kim de Brake, Marsja Driesen en Marijke Verhoef Foto: PR Music Unlimited

Music Unlimited: Dromen van de Ziggo Dome

29 okt, 11:00 Algemeen 320 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Vocal group Music Unlimited duikt de theaters in met een muzikale kerstshow. En hoopt zo haar imago als 'zangclubje' van zich af te schudden. "We willen niet langer gezien worden als dat 'zanggroepje', we willen écht Music Unlimited worden."

De meiden hebben deze maandagavond een beetje haast. Ze moeten over een half uur alweer naar de dansrepetitie voor hun kerstshow 'Christmas Time!'. Het is hun grote droom. Het podium op met een volwassen theatershow. Ze filosoferen gedrieën hardop waarom dat eigenlijk zo is. Schoonhovense Kim de Brake: "Je wilt je gewoon laten zien." Plaatsgenoot Marsja Driesen stemt in: "Het is niet alleen de ervaring die je opdoet, maar ook de belevenis zelf. Dat je dat hebt mogen meemaken."

Het derde Music Unlimited-lid, Marijke Verhoef uit Nieuwpoort, vult enthousiast aan: "Het is ook het hele proces, je werkt met elkaar naar één doel. En het is gewoon supergaaf om op te mogen treden voor mensen die speciaal voor jouw show naar het theater komen." Niet dat het ook niet heel spannend is. Marijke: "Oh man, ik lig er nu al wakker van. Dat ik mijn jurk niet op tijd aan krijg en dat soort dingen." Maar, dat is het waard. "Buiten je comfortzone gebeuren immers de gaafste, meest indrukwekkende dingen."

Podium
Music Unlimited bestaat dit jaar vijf jaar. Het gezelschap zingt driestemmig en heeft zich de afgelopen jaren een uitgebreid repertoire van popsongs én kersthits toegeëigend. Maar: de optredens bleven wel veelal beperkt tot straatoptredens. Op bijvoorbeeld de Bartholomeusdag in Schoonhoven, de Kaarsjesavond in Nieuwpoort en de Leerdamse kerstmarkt. De vocal group stond ook op het Dickens Festival in Deventer en de Rabo Open Winter Stage in TivoliVredenburg in Utrecht. Heel leuk natuurlijk. Maar Music Unlimited wil veel meer dan dat. Marsja erkent: "We hebben grote dromen." En Marijke onderstreept: "We willen ook de liedjes het podium geven dat ze verdienen. Op de gemiddelde kerstmarkt werken de uptempo nummers super, maar de kleine liedjes - waar we juist ook heel goed in zijn - hebben een theatersetting nodig."

Oud-Engelse huiskamer
De kerstshow 'Christmas Time!' in de theaters in Schoonhoven en Leerdam wordt meteen professioneel aangepakt. Kim: "We wilden natuurlijk niet zomaar onder een tl-balk staan, er moet wel professioneel licht en geluid komen." Er zijn zelfs special effects geregeld én een uitgebreid decor geregeld, inclusief een kerstboom van drie meter hoog, open haard, een stapel cadeautjes en Chesterfield-fauteuils. Kim vat samen: "Het is een beetje de sfeer van een oud-Engelse huiskamer." Later erkennen ze gedrieën: "Ja, we zijn alle drie wel perfectionistisch." Marijke: "Het plaatje moet gewoon kloppen."

Maar, ondanks al deze accessoires en technische hoogstandjes, moest ook de entreeprijs nog een beetje betaalbaar blijven. Dus liepen de zangeressen de deuren plat bij de plaatselijke ondernemers. Kim verzucht vrolijk. "Het is voor ons een leerschool aan alle kanten. Ondernemers willen best wel sponsoren, maar dan het liefst met materiaal. Niet met geld. Het voelde soms een beetje als bedelen." Maar ja: alles voor die droom.

En het is Music Unlimited gelukt om drie kerstshows te kunnen organiseren: één in stadspodium GO in Leerdam op zaterdag 9 december en twee in het Arto Theater in Schoonhoven op zaterdag 16 en zondagmiddag 17 december. Gastheer Jan de Jong praat de avond aan elkaar. Maurits Kappetijn zorgt voor de begeleiding op piano.

Dromen
'Christmas Time!' zit natuurlijk bomvol kerstmuziek – van kleine liedjes met enkel gitaar- of pianobegeleiding – tot de meer uitbundige hits die iedereen fijn mee kan blèren. Maar: de zangeressen nemen ook de tijd om de theaterbezoekers hun eigen anekdotes over kerst te vertellen, puttend uit hun eigen herinneringen en ervaringen. Voor Marijke is de kerst onlosmakelijk verbonden met het aanstekelijke deuntje van de oude Coca Cola-reclame en het kerstontbijt bij haar ouders. "En dan duik ik met mijn neefjes onder de kerstboom op zoek naar cadeautjes." Bij Kim en Marsja zit het kerstgevoel meer in de weken ervoor. Marsja merkt nuchter op: "Kerst zelf is gewoon stressen, de weken ervoor vind ik veel leuker. Als ik met de kinderen het huis ga versieren." Kim: "Ja, dat optuigen van die boom. LP van Bing Crosby op en dan zijn we er hoor. Dan is het kerst."

Nieuwe periode
Voor de drie zangeressen is deze kerstshow een soort kick-off van een nieuwe periode. Het afschudden van haar kinderjaren, als het ware. Kim knikt driftig: "Ja, het is wel een beetje het volwassen-worden van Music Unlimited. We willen niet langer gezien worden als dat 'zanggroepje uit Schoonhoven', we willen écht Music Unlimited worden." Marsja: "Nu is het nog vaak: 'Oh ja, die drie meiden uit Schoonhoven, die kunnen wel aardig zingen'. We willen wel meer serieus genomen worden." Of er na deze theatershow nog genoeg te dromen overvalt? Marsja prompt: "De Ziggo Dome. Maar dat is voor later."

Maak kans op vrijkaarten
Music Unlimited staat 9 december in Stadspodium GO te Leerdam en 16 en 17 december in het Arto Theater te Schoonhoven. Een ticket kost 12,50 euro. De shows op 9 en 17 december zijn uitverkocht, voor 16 december zijn nog kaarten. Ook zijn er vrijkaarten te winnen voor 9 december. Kijk voor deze actie en ticketverkoop op de website van Music Unlimited.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie