Afbeelding

BlauwZaam Symposium biedt kijk op innoveren door circulair ondernemen

Algemeen 631 keer gelezen

GORINCHEM • Het Symposium VII van BlauwZaam stond donderdag in Gorinchem in het teken van het bewust worden van de noodzaak van een circulaire economie en de innovaties die daarmee gepaard gaan.

In het hoofdkantoor van de Rabobank in Gorinchem waren ruim 120 symposiumgangers getuige van de stappen die ondernemers uit de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden op dit gebied nemen.

Voor de pauze was het gastspreker Stefaan Vandist die dat bewustwordingsproces bij de aanwezigen flink aanwakkerde. In een bevlogen presentatie die doorspekt was van humor en realiteit prees hij het circulair ondernemen bij elke ondernemer aan, aangetoond met voorbeelden. Zijn afsluitende woorden 'And what will we do next Monday?' waren voor dagvoorzitter Gerard de Winter meer dan genoeg aanleiding om de circulaire proeverij in te leiden.

BlauwZaam heeft samen met de Rabobank en VNO-NCW AV deze zevende editie van het jaarlijkse Symposium georganiseerd. Dagvoorzitter Gerard interviewde de drie samenwerkende partijen aan het begin van de middag over hun samenwerking.

Circulaire proeverij
Uniek op het Symposium was de Circulaire Proeverij. Verschillende ondernemers lieten met voorbeelden zien hoe zij met hun innovaties en businessmodellen nieuwe ketens vormen, belangrijke schakels in de circulaire economie. Meer dan 20 partners van BlauwZaam trekken de komende drie jaar gezamenlijk op om die circulaire innovatie binnen hun bedrijven vorm te geven door de ondertekening van het BlauwZaam Convenant Circulair Ondernemerschap.

Ondernemersmarkt
Tijdens de ondernemersmarkt werd de aanwezige ondernemers en vertegenwoordigers van onderwijs en overheid volop gelegenheid geboden hun contacten met anderen te versterken en uit te breiden. Netwerken en kennisdelen zijn voor de drie organiserende partijen essentieel.

Netwerken
Na alle serieuze (en humoristische) zaken was het afsluitende buffet, verzorgd door Hutten en aangeboden door de Rabobank, een mooie afsluiting van een inspirerende bijeenkomst. 

Voor impressies van het VII de Symposium, kijk op www.blauwzaam.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie