Afbeelding

Vernieuwbouw dorpshuis De Schakel in Leerbroek gaat door

24 okt, 11:00 Algemeen 602 keer gelezen

LEERBROEK • Zederik trekt bijna 1,6 miljoen euro uit voor de vernieuwbouw van dorpshuis en sportzaal De Schakel in Leerbroek. De gemeenteraad stemde daar maandagavond unaniem mee in.

Het is een combinatieplan: de plaatselijke hersteld hervormde gemeente wil tegelijkertijd aan De Schakel vast een nieuw kerkelijk centrum bouwen. Diverse partijen wezen wethouder Wim Mulckhuijse wel op de precedentwerking die het project met zich meebrengt. Eerder liet het bestuur van dorpshuis Brandpunt al weten een extra financiële bijdrage te willen ontvangen voor een opknapbeurt. Dit dorpshuis werd zelfstandig in een tijd van bezuinigingen en kreeg veel minder geld mee.

"We zijn al in gesprek hierover", vertelde Mulckhuijse. "Er komt een voorstel om aan het bestuur van het Brandpunt tegemoet te komen. Hoe hoog de bijdrage wordt, is nog niet bekend." Hij beloofde ook met het bestuur van Internos in Hei- en Boeicop het gesprek aan te gaan.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie