• Ds. Mirjam Kollenstaart.
• Ds. Mirjam Kollenstaart.

Ottolandse dominee spreekt tijdens herdenking reformatie, in aanwezigheid Koning

3 okt, 16:00 Algemeen 2.495 keer gelezen

OTTOLAND • Dominee Mirjam Kollenstaart van de gereformeerde kerk in Ottoland spreekt op dinsdag 31 oktober in de Utrechtse Domkerk, tijdens de Nationale Viering '500 jaar reformatie'. Koning Willem-Alexander is hierbij aanwezig.

Kollenstaart zal één van de twee voorgangers zijn. De andere is dominee René de Reuver, algemeen secretaris van de protestantse kerk. Het thema van de dienst is: 'De gang van het evangelie door Nederland'. Daarbij is aandacht voor de Engelse monnik Willibrord die het evangelie in het jaar 690 naar Nederland bracht. En uiteraard voor reformator Luther.

Met andere religies
De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) staat op 31 oktober stil bij de betekenis van de reformatie en het protestantisme voor Nederland. De PKN zal dit doen samen met gasten van andere kerkgenootschappen en religies.

Medewerkenden
Naast Kollenstaart en De Reuver werken aan de viering mee: mgr. Van den Hende, ds. Elsbeth Gruteke, Sietze de Vries (orgel), Diederik Hijlkema (trompet) en Hermine Deurloo (mondharmonica). Ook twee koren (Sonante Vocale en Voices of Worship) en het orkest 'Orchestra Van Wassenaer' leveren een bijdrage.

Live te volgen
De viering is live te volgen via http://visie.eo.nl, vanaf 19.00 uur. Een compilatie wordt uitgezonden op zondag 5 november om 9.16 uur op NPO2.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie