Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

PvdA en SGP: 'Vertrek wethouder Özdere is menselijk drama'

27 sep, 10:00 Algemeen 1.407 keer gelezen

MOLENWAARD • Raadsleden lieten zich dinsdag 26 september tijdens de raadsvergadering vol medeleven uit over het plotselinge vertrek van wethouder Fatih Özdere.

Partijgenoot Johan de Kruijk (PvdA): "Het was geen onverwachte brief voor de PvdA. Wij danken Fatih Özdere voor zijn inzet voor Molenwaard en de PvdA. Hij heeft een aantal lastige dossiers opgelost. Het is voor Özdere een persoonlijk en menselijk drama dat hij tot aftreden heeft moeten besluiten. We accepteren dat besluit met respect. We hebben nog 15 maanden tot de fusie met Giessenlanden. We zoeken nu iemand die zich vol energie wil inzetten in ruim 15 maanden. Onze fractie is de heer Özdere heel erg dankbaar voor zijn inzet."

Moedige stap
Corné Egas (SGP) voerde het woord namens de coalitiepartijen. "Wij hebben met compassie kennis genomen van de brief. Achter een dergelijke brief schuilt een menselijk drama. We weten hoe de plaatselijke politiek hem aan het hart ging. Uit respect voor de moedige stap die hij genomen heeft, zullen we niet inhoudelijk ingaan op de brief. Het is aan de raad en het college om het dossier op te pakken en tot een goed einde te brengen."

Coalitie ongewijzigd
Ook zei hij: "Het terugtreden heeft geen gevolgen voor de coalitie. We geven de PvdA de kans om op korte termijn naar een geschikte kandidaat om te zien. We wensen de heer Özdere veel sterkte toe om zich de komende tijd te herpakken. Onze gedachten zijn bij hem en zijn gezin. We hopen dat we deze zwarte bladzijde snel mogen omslaan."

Ook van de kant van de oppositie kwam geen negatief geluid. Ineke van der Have (VVD): "We bedanken de heer Özdere." Arco Bikker (GBM): "We wensen hem het allerbeste toe voor de nabije toekomst."

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie