Afbeelding

Oppas uit Papendrecht vrijuit van ontucht in Oud-Alblas

22 sep, 09:00 Algemeen 724 keer gelezen

OUD-ALBLAS/PAPENDRECHT • Een 51-jarige man uit Papendrecht is donderdag door de rechtbank in Dordrecht vrijgesproken van seksueel misbruik van een destijds twaalfjarige jongen.

Er was anderhalf jaar cel geëist door het Openbaar Ministerie tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden.

De Papendrechter kwam als oppas over vloer bij het gezin van de jongen. Hij kende dat gezin van de kerk. Het beweerde misbruik zou hebben plaatsgevonden ergens tussen 2003 en 2005 op een stukje land bij het dorp van de familie van de jongen in Oud-Alblas.

De jongen had er een bootje liggen dat hij voor zijn verjaardag had gekregen. Hij wilde daar een radiootje inbouwen. Daarbij zou de oppas bij helpen. Maar in plaats daarvan zou de knul in een caravan zijn misbruikt door de Papendrechter, die al eens eerder was veroordeeld voor ontucht.

De Papendrechter zelf wilde tegenover de politie en de rechters niets anders kwijt over de nieuwe ontuchtkwestie dan: 'Geen commentaar'.

De rechtbank sprak de man vrij omdat de aangifte van het slachtoffer bewijstechnisch door geen enkele getuige of andere omstandigheid werd ondersteund.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie