Afbeelding

Tovertafel voor bewoners Vijverhof in Nieuwpoort

21 sep, 13:00 Algemeen 985 keer gelezen

NIEUWPOORT • Bewoners van Rivas-verpleeghuis Vijverhof in Nieuwpoort hebben maandag 18 september een tovertafel in gebruik genomen.

De tovertafel is een interactief spel, speciaal voor mensen met dementie. Door dit spel worden de bewoners gestimuleerd om te bewegen. De tovertafel is geschonken door de A.A. de Haan Stichting.

Feestelijke onthulling
De tovertafel werd feestelijk onthuld in één van de huiskamers van Vijverhof. Wieneke Bikker, zorgregisseur in Vijverhof: "Zowel bewoners en hun familie als medewerkers van de Vijverhof, waren bij dit bijzondere moment aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie en taart hebben bewoners en medewerkers de tovertafel gedemonstreerd."

De tovertafel
Bewoners met dementie worden door de tovertafel uitgedaagd om actiever bezig te zijn, zowel met lichaam als met geest. Bikker: "Door middel van een projector wordt licht op een tafel geschenen. De lichtprojecties reageren op de beweging van handen en armen van de bewoners. Als er bladeren geprojecteerd worden, kunnen bewoners deze van tafel vegen. Vissen gaan sneller zwemmen en de bal springt weg als de tafel wordt aanraakt. Ook komen er spreekwoorden en oude liedjes tevoorschijn. De tovertafel bestaat uit zeven spellen en gaat rouleren tussen de woongroepen van Vijverhof."

Erg blij
Bikker: "We zijn erg blij met de schenking van de A.A. de Haan Stichting. Door hun bijdrage kunnen we weer iets extra's doen voor onze bewoners. De bewoners maken inmiddels ook dankbaar gebruik van de tovertafel."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie