Foto: Cees van der Wal
Foto: Cees van der Wal Foto: Cees van der Wal

Onder water wereld wint tuinwedstrijd Gondelvaart Alblasserdam

18 sep, 10:00 Algemeen 513 keer gelezen

ALBLASSERDAM/OUD-ALBLAS • De tuin van de familie Van Gilst heeft vrijdagavond de eerste prijs gewonnen voor de mooist verlichte tuin langs de Gondelvaart van Oud-Alblas naar Alblasserdam.

In 2013 startte de eerste gondelvaart over de Alblas en in 2015 kwam na dit succes een vervolg en inmiddels is het een tweejaarlijks onderdeel geworden van het Alblasserdamse Havenfestival waardoor er ook dit jaar weer een gondelvaart is.

Aan de bewoners langs de Alblas wordt ook ieder jaar gevraagd om de tuinen zo kleurrijk mogelijk aan te kleden om er één groot lichtfestijn van te maken. Zo maak je er met elkaar een feest van. Leuke bijkomstigheid is dat je ook nog een prijs kan winnen voor de mooiste en origineelste verlichte tuin.

"In het eerste jaar van de gondelvaart zagen wij onze overburen al weken druk timmeren en knutselen aan hun gondel en kwamen er al leuke creaties voorbij. Twee jaar geleden zagen wij nog meer deelnemers voorbij komen. Sommige groots en andere weer heel klein, maar wel allemaal erg creatief en origineel", vertelt Lenske van Gilst die met haar gezin aan de Alblas woont.

"Natuurlijk zaten wij met onze stoeltjes aan de waterkant met een lampje hier en daar aan en juichte wij alle deelnemers toe en hadden van die schuimrubberen Facebook duimen waardoor sommige mensen ons voor de jury aanzagen hoorden wij later. Humor natuurlijk!"

Lenske vervolgt enthousiast: "Enkele weken geleden hadden wij een verjaardag te vieren en kwam de aankomende gondelvaart ook ter sprake en wie erbij waren. Bij ons is het net de zoete inval dus heel de familie en alles wat als familie voelt zit dan ook tijdens de gondelvaart bij ons aan het water."

"Het begon allemaal met een geintje, omdat onze dochters zeemeerminnen vinnen hebben en hoe grappig dat zou zijn als die in het water zouden liggen. Dit is uitgemond in het aanmaken van een groepsapp met de naam 'Onder water wereld' waarbij iedereen gevraagd is om verkleed en verlicht te komen als een onderwaterfiguur. Die app ontplofte af en toe met de meest maffe en creatieve ideeën. Van finding nemo , peseidon tot aan duikers en kwallen. Iedereen is druk aan het knutselen en bestellen gegaan en met elkaar is de tuin ook nog aangekleed. Dit is wat je dan ook allemaal verlicht kon zien in onze tuin die omgetoverd was in een zee."

"De voorpret was al geweldig en de avond zelf hebben we enorm veel lol gehad van de reacties die wij vanaf het water hebben gekregen. Toen wij ook nog hoorde dat wij de eerste prijs mochten ontvangen, omdat onze tuin niet alleen verlicht was, maar ook helemaal in thema was en wij zo enthousiast blub de vis hebben gezongen was dit natuurlijk een groot compliment voor onze inzet."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Foto: Cees van der Wal
Foto: Cees van der Wal
Foto: Cees van der Wal
Foto: Cees van der Wal
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie