Afbeelding

Raad Molenwaard krijgt presentatie over aanleg glasvezel

16 sep, 13:00 Algemeen 422 keer gelezen

MOLENWAARD • De Molenwaardse gemeenteraad krijgt in de raadsvergadering van 26 september een presentatie over de rapportage 'Strategische opties voor Breedband in
Molenwaard'.

Er wordt ingegaan op technische, juridische en financiële randvoorwaarden die om de hoek komen kijken bij de aanleg van breedbandnetwerken. Ook is er aandacht voor de (on-)mogelijkheden die overheden hebben om initiatieven voor de aanleg van breedband te ondersteunen.

'In juridische zin worden de mogelijkheden beperkt tot de gebieden waar sprake is van het ontbreken van breedband, de 'witte' gebieden', meldt het college in een brief aan de raad.

Lening
De Stichting Glasvezel Molenwaard, die zich inzet voor de komst van snel internet in de hele gemeente, vroeg de raad eerder mee te werken aan een lening van 10 miljoen euro voor de aanleg. "De bal ligt bij de gemeenteraad", stelde Rijkus Krabbendam van de stichting.

Het bestuur van de stichting stuurde onlangs een brief gestuurd naar de gemeenteraad, waarin wordt uitgelegd dat een lening via de Bank Nederlandse Gemeente de enige optie is om glasvezel te realiseren in Molenwaard.

Scenario's
De rapportage "Strategische opties Breedband in Molenwaard" schetst een drietal scenario's:

- Glasvezel voor wit: aanleg van glasvezel in de witte gebieden;
- Glasvezel voor iedereen: aanleg van glasvezel in geheel Molenwaard;
- Snel internet voor iedereen: aanleg van een vast-draadloos netwerk in de witte gebieden.

'Elk scenario heeft specifieke kenmerken, zoals oplossend vermogen, benodigde investeringen, risico's, houdbaarheid, haalbaarheid, etc', meldt het college. 'Bij de beschouwing van opties voor
breedband is breder gekeken dan alleen de aanleg van een glasvezelnetwerk.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie