Afbeelding

In de huwelijkshelikopter naar De Koperen Knop

11 sep, 13:15 Algemeen 1.813 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Gerlinde Vlot en Klaas den Breejen stapte vrijdag in de 'huwelijkshelicopter', een moderne variant op het huwelijksbootje.

Zonder dat beide aanstaande echtelieden het wisten, verraste hun familie ze met een helicop-tervlucht van Boven-Hardinxveld naar Museum De Koperen Knop, waar het huwelijk werd volt-rokken.

Veel meegemaakt
In het museum heeft het team dat de trouwplechtigheden begeleidt al heel wat meegemaakt. Gewone auto's, bijzondere auto's, een diversiteit aan bussen, een koets, een paardentram, per fiets en te voet. Maar vanuit de lucht is het museum nog nooit door een aanstaand bruidspaar benaderd. Ruim van te voren werden er in beslotenheid afspraken gemaakt. De eigenaar van het aan de museumtuin grenzende weiland, Arie Rietveld, was direct bereid om zijn schapen even te verweiden. En tegen één uur cirkelde er een helikopter boven de museumtuin, die toen de overige gasten waren gearriveerd in het naburige weiland landde.

Het aantal huwelijksplechtigheden in de Koperen Knop zitten duidelijk in de lift. Dat komt vooral door de bijzondere ambiance van het museum waarin het ja-woord gegeven wordt. Ook zijn er diverse mogelijkheden om bij mooi weer het hele gebeuren buiten te vieren. Een andere belangrijke reden dat veel huwelijken in De Koperen Knop plaatsvinden is de mogelijkheid direct na de plechtigheid met elkaar te genieten van de bruidstaart of met elkaar te toasten op de zojuist gesloten verbintenis. 

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie