Afbeelding

Anderhalf jaar cel geëist voor ontucht door oppas uit Papendrecht

8 sep, 11:00 Algemeen 781 keer gelezen

OUD ALBLAS/PAPENDRECHT • Tegen een 51-jarige man uit Papendrecht is donderdag voor de Dordtse rechtbank anderhalf jaar gevangenisstraf geëist wegens seksueel misbruik van een destijds twaalfjarige jongen uit Oud-Alblas.

De man, die als oppas bij het gezin van de jongen over de vloer kwam, zou het slachtoffer  bovendien 2000 euro smartengeld moeten betalen. "Behandeling van verdachte is een gepasseerd station", aldus de aanklaagster. "Celstraf is nu het enige".

Handtastelijk
Het misbruik zou hebben plaatsgevonden ergens tussen 2003 en 2005 op een stukje land bij het dorp van de familie van de jongen. Verdachte, die het gezin van de kerk kende, was daar samen met het slachtoffer naartoe gegaan. De jongen had er een bootje liggen dat hij voor zijn verjaardag had gekregen. Hij wilde daar een radiootje inbouwen.  Daarbij zou de oppas bij helpen. Onderweg al zou de man enigszins handtastelijk zijn geworden, maar in de caravan die op het landje stond, liep het volgens het slachtoffer helemaal uit de hand.

"Als je niks vertelt, krijg je ijs bij McDonalds", zou de Papendrechter na de ontucht hebben gezegd. Hij zou, als de jongen het toch ging vertellen, diens ouders 'iets aandoen'.

Aan het rollen
De zaak kwam pas twee jaar geleden aan het rollen nadat de broer van het slachtoffer een facebook-bericht had gepost waarin hij schreef ook door de oppas te zijn misbruikt. Toen het slachtoffer dat las, liet hij zijn angst om te praten varen, en stapte hij naar de politie.

Geen commentaar
De Papendrechter, al eerder veroordeeld voor ontucht waarvoor hij langdurig was behandeld, ontkende noch bevestigde de beschuldiging, maar gaf op elke vraag' geen commentaar' als antwoord. Donderdag in de rechtszaal was het niet anders.

Zijn advocaat vroeg om vrijspraak. Volgens de raadsman klopt er bar weinig van de verhalen zoals die door het slachtoffer en familieleden waren verteld. "Het slachtoffer weet niet eens meer in welk jaar het nu precies was", sprak hij resoluut. "Ook zou cliënt het slachtoffer in de caravan hebben opgetild en dat was daar niet eens uitvoerbaar".

Uitspraak is op donderdag 21 september.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie