• Wethouder Vat kreeg hulp bij de opening.
• Wethouder Vat kreeg hulp bij de opening.

Nieuwe buitenschoolse opvang officieel van start in Oud-Alblas

24 aug, 17:00 Algemeen 418 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Met het 'afvuren' van een regen aan confetti opende wethouder Piet Vat donderdagmiddag de nieuwe buitenschoolse opvang in Oud-Alblas.

Hij kreeg daarbij hulp van drie kinderen. De opvang, opgezet door Wasko Kinderopvang, is gevestigd in de christelijke Groen van Prinstererschool. Het is het resultaat van overleg wat anderhalf jaar geleden begon tussen de basisschool en Wasko.

Een enquête onder ouders wees uit dat de belangstelling voor buitenschoolse opvang in het eigen dorp groot was. Het proces kwam zo in een sneltreinvaart en dinsdag was de eerste dag dat kinderen gebruikmaakten van deze nieuwe voorziening voor Oud-Alblas.

Blij
"Er waren zoveel aanmeldingen dat er nu al gestart kon worden. En daar ben ik heel blij mee", benadrukte wethouder Piet Vat. "Vooral ook omdat het op deze locatie en niet ergens anders in het dorp gevestigd is. Hier kunnen we steeds verder toewerken naar een doorlopend aanbod is."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie