Afbeelding

Hardinxveld-Giessendam en Avres tekenen pro forma beroep aan

1 aug, 13:00 Algemeen 174 keer gelezen

GORINCHEM • De provincie Zuid-Holland deed begin juli een uitspraak in de beroepszaak tussen de gemeente Hardinxveld-Giessendam en Avres over de uittreding van Hardinxveld-Giessendam uit Avres. Zowel Hardinxveld-Giessendam als Avres heeft pro forma beroep aangetekend bij de rechtbank in Den Haag tegen dit besluit. Dit geeft beide partijen meer tijd om de uitspraak nader te bestuderen en er met elkaar over in gesprek te gaan.

Eind 2015 maakte de gemeente Hardinxveld-Giessendam kenbaar uit de Gemeenschappelijke Regeling Avres te stappen. Het Algemeen Bestuur van Avres bevestigde dit met een officieel besluit op 19 januari 2017. Er ontstond echter een zakelijk geschil over de hoogte van de uittreedsom. Omdat Hardinxveld-Giessendam zich niet kon vinden in het uittredingsbesluit, stelde zij een administratief beroep in bij Gedeputeerde Staten. Begin juli deed het college van Gedeputeerde Staten zijn uitspraak.

Uitspraak
De provincie geeft Avres opdracht een nieuw besluit te nemen over de uittreding van Hardinxveld-Giessendam uit Avres. De uittreedsom is vastgesteld op € 1.894.000, waarmee nog het aandeel van Hardinxveld-Giessendam in de reserves moet worden verrekend. Tegen deze uitspraak wordt nu pro forma beroep ingesteld.

Omdat deze zaak onder de rechter is, geven beide partijen verder geen nadere toelichting op hun pro forma beroep.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie