• Mensen met financiële problemen kunnen in sommige gevallen een beroep doen op gemeentelijke regelingen.
• Mensen met financiële problemen kunnen in sommige gevallen een beroep doen op gemeentelijke regelingen. Foto: stockfoto

Armoede in Molenwaard groeit

5 jul, 09:00 Algemeen 1.558 keer gelezen

MOLENWAARD • Het aantal inwoners van Molenwaard dat in armoede leeft, neemt toe. Op voorstel van de PvdA komt er daarom een informatieavond over het onderwerp, speciaal voor raadsleden.

Daarnaast diende de ChristenUnie dinsdagavond tijdens de raadsvergadering een motie in waarin de partij het college oproept om een aanpak op te stellen voor armoedebestrijding, in samenspraak met sociale partners.

Motie niet nodig
Deze motie van de ChristenUnie kreeg de steun van alle partijen. Wethouder Piet Vat vond de motie niet zo nodig, omdat er al een schuldhulpverleningsconsulent in het sociaal team van de gemeente zit. Dit team bestaat uit professionals uit verschillende organisaties, die namens de gemeente hulp bieden aan mensen die ondersteuning nodig hebben.

Steun in rug
Wethouder Vat: "Er vindt al volop armoedebestrijding plaats." Hij beschouwt de motie als een steun in de rug om zijn beleid voort te zetten.

Informatieavond
Ruud den Haak (PvdA) zou op een informatieavond bijgepraat willen worden. Den Haak: "Wat zijn de cijfers, wat zijn de instrumenten en kunnen we er nog wat beters van maken?" De wethouder vond een informatieavond voor de raad een goed idee.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie