Dorpsgezicht Oud-Alblas, woonboerderij met korenmolen de Hoop. Foto: Joost Verweij
Dorpsgezicht Oud-Alblas, woonboerderij met korenmolen de Hoop. Foto: Joost Verweij Foto: Joost Verweij

Fotograaf start Beeldbank van de Alblasserwaard

Algemeen 671 keer gelezen

PAPENDRECHT • De beeldbank van de Alblasserwaard is van start gegaan. Met direct al meer dan 800 gevarieerde beelden van dorpsgezichten, buurtschappen, historische gebouwen, rijksmonumenten en andere gezichtsbepalende gebouwen wordt de regio in beeld gebracht. Ook beelden van polderlandschappen en natuurgebieden ontbreken niet.

Deze beeldbank is een initiatief van fotograaf Joost Verweij uit Papendrecht. Al enige tijd had hij het idee om de karakteristieke dorpsgezichten en polderlandschappen van de Alblasserwaard op een gestructureerde manier in een online beeldbank onder te brengen en beschikbaar te stellen.

De grafische lay-out van de website zorgt ervoor dat bezoekers snel inzicht krijgen in het aanbod. Dit aanbod zal de komende tijd verder worden uitgebreid. Tips voor mooie plekjes zijn dan ook welkom bij Joost. Ook zou hij graag lokale ambachten in beeld willen brengen.

Om de beelden op een professionele manier aan te bieden zijn deze ook verkrijgbaar bij de Nationale Beeldbank. De beeldbank van de Alblasserwaard is te vinden op http://www.alblasserwaardfotograaf.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden