Afbeelding

Twee Leerdammers op de vlucht rammen politiewagen

6 jun, 13:00 Algemeen 535 keer gelezen

LEERBROEK/LEERDAM • Twee Leerdammers van 40 en 52 jaar hebben in de nacht van maandag op dinsdag in een vluchtpoging een politieauto geramd. Het tweetal gaf zich pas over nadat agenten hun wapen trokken. Ze zijn aangehouden voor poging tot doodslag en heling van diesel. 

De politie wilde de auto met daarin de twee mannen rond 02:30 uur controleren op de Bazeldijk in Meerkerk. Maar de wagen ging er op hoge snelheid - 140 kilometer per uur - vandoor, de Weverdijk op. Ook gooiden de twee tijdens hun vluchtpoging jerrycans gevuld met diesel uit hun voertuig. Op de kruising met de Korte Schenkel in Leerbroek minderde het voertuig snelheid.

De politieauto stopte schuin voor het voertuig met de twee mannen. De bestuurder van de auto gaf echter gas en ramde de rechterkant van de politieauto. Hierna reed de automobilist naar achteren. De agenten stapten uit hun auto. Op dat moment reden de verdachten weer naar voren.

De politiemensen richtten hun wapen op het voertuig waarna de mannen zich overgaven. De agenten hielden hen aan voor poging doodslag en heling van de diesel die in de jerrycans zat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie