Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons

Uitbater Wapen van Ameide: 'Jammer, het ging juist weer beter'

Algemeen 3.865 keer gelezen

AMEIDE • Restaurant en partycentrum In 't Wapen van Ameide is vorige week failliet verklaard. 'Juist de laatste tijd ging het weer beter. We hadden de crisis duidelijk achter ons gelaten. Daarom is het jammer dat het nu toch afgelopen is", meldt uitbater Gerrit de Boom.

"Maar er was nog een akkefietje dat erachteraan kwam en dat konden we niet trekken. Toen heb ik moeten besluiten om de stekker eruit te trekken." De Boom wil er verder niet meer op ingaan.

Na 37 jaar komt er een einde aan het bestaan van de regionaal bekende horecagelegenheid, gevestigd op de hoek van de Benedendamsestraat en de Oudendijk in Ameide. Begin maart had horecaondernemer Gerrit de Boom de zaak al gesloten.

Curator
De curator heeft het beheer van het pand overgenomen. Het zal waarschijnlijk via een horecamakelaar te koop worden aangeboden. Ook is het mogelijk dat er een woonhuis of appartementen van gemaakt wordt. Die bestemming zit namelijk ook op het pand. "Het staat op een mooie plek, dus waarom niet?", reageert De Boom, die er snel aan toevoegt dat hij er nu niet meer over gaat.

"Om het pand heb ik me in eerste instantie niet zo druk gemaakt", vertelt hij. "Eén ding was voor mij veel belangrijker; het personeel. Ik ben blij dat ze allemaal een plekje elders gevonden hebben."

Elders aan de slag
Ook Gerrit de Boom zelf gaat binnenkort elders aan de slag. Hij heeft een baan aangeboden gekregen in de Ponderosa in Hoornaar. "Ze hebben daar het pand prachtig mooi verbouwd en zijn net weer open gegaan. Ik ga daar aan de slag met het touringcar-gebeuren, waar ik veel ervaring mee opgebouwd heb."

Waarschijnlijk eind april gaat hij daarmee beginnen. "Ik heb 37 jaar lang zestig tot tachtig uur per week gewerkt. Ik moest er niet aan denken om stil te gaan zitten!"

Bij hem blijft de nare smaak van het faillissement overheersen, maar hij is blij met het perspectief voor hemzelf en zijn personeelsleden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden