Afbeelding

Leerlingen De Bron uit Molenaarsgraaf gecertificeerd beeldhouwer

Algemeen 426 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • Negen leerlingen van CBS De Bron uit Molenaarsgraaf zijn afgelopen maandag officieel gecertificeerd beeldhouwer na het volgen van vijf workshops beeldhouwen in de naschoolse opvang, wat georganiseerd wordt door Molenwaard Actief.

Beeldhouwer Piet Versteeg is enthousiast over zijn leerlingen. De leerlingen hebben hun eigen verwachtingen overtroffen en hebben prachtige kunstwerken gevormd uit de ruwe soapstone.

Door de ruwe steen te bewerken met beitels, vijlen, schuurpapier en wax zijn de kunstwerken tot stand gekomen.

Expositie
Maandag was er een echte expositie georganiseerd op school waar de ouders de beelden konden aanschouwen en de leerlingen uitleg gaven hoe of zij de kunstwerken hadden gemaakt. Piet Versteeg meldt dat hij nu twee jaar actief op de scholen in de Molenwaard zijn workshops draait en prachtige resultaten behaald.

Het is leuk om te zien dat de leerlingen na de officiële schooltijd staan te dringen om te beginnen. Dit geeft aan dat wij de juiste snaar weten te raken bij de leerlingen. Zijn doel is om de leerlingen bewust te laten worden dat zij ook met hun handen iets moois kunnen creëren en hierdoor ook ontdekken dat de techniek best leuk kan zijn als vervolg opleiding na de basisschool.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie