Afbeelding
Foto: Politie

Dubbele aanhouding voor hardleerse autobestuurder uit Oud-Alblas

112 2.065 keer gelezen

OUD-ALBLAS • De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag tot twee keer toe een hardleerse autobestuurder uit Oud-Alblas moeten aanhouden.

De politie controleerde 's nachts een auto, waarvan bleek dat de bestuurder reed, terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was. Ook bleek dat de man een voorwaardelijke straf had voor een eerder gepleegd strafbaar feit.

De man, een 23-jarige inwoner van Oud-Alblas, heeft voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs een dagvaarding meegekregen en zal zich op een later moment mogen verantwoorden bij de rechter. Ook zal de voorwaardelijke straf ten uitvoer gebracht moeten worden.

"Wie dacht dat de man zijn lesje wel geleerd zou hebben, kwam bedrogen uit", meldt de politie. Nadat de man het bureau uit wandelde, stopte hij zijn neus vol met verdovende middelen en stapte weer in zijn auto gestapt en ging rijden. Dit werd gezien door de een agent en al snel werd hij voor de tweede keer aangehouden. "Dat de man nu een groter probleem heeft moge duidelijk zijn", aldus de politie.

Door de arts is bloed afgenomen, wat uitsluitsel moet geven onder invloed van welke stof hij zijn auto bestuurde. Ook hiervoor zal hij zich op een later moment moeten verantwoorden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie