Foto: ZHZ Actueel
Foto: ZHZ Actueel Foto: ZHZ actueel
update

Twee gewonden bij aanrijding op A15 bij Papendrecht

28 okt, 00:00 112 1.457 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op de A15 bij Papendrecht zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen gewond geraakt bij een forse aanrijding tussen een personenauto en een bedrijfswagen.

De botsing gebeurde op de rijbaan richting Gorinchem. Vanuit de personenauto werd een aantal minuten voor de aanrijding gemeld dat deze auto was stilgevallen. De ANWB en een bergingsbedrijf werden opgeroepen voor hulp. Later werd gemeld dat de auto toch weer verder kon rijden.

Het leek er op dat de auto daarna alsnog weer uitgevallen was. De bestuurder van een bedrijfswagen botste rondom dat moment in volle vaart tegen de achterkant van de pechauto.

Beknelling
Politie, brandweer, ambulance en de traumahelikopter werden opgeroepen om hulp te verlenen. In eerste instantie ging men er vanuit dat de twee inzittenden van de auto bekneld zaten in het voertuig. Later bleek dit niet zo te ze zijn. De inzet van de brandweer en van de traumahelikopter werd hierop geannuleerd.

Ziekenhuis
De twee mannen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek en verdere behandeling. Hoe zij er momenteel aan toe zijn, is nog niet bekend. De bestuurder van de bedrijfswagen bleef ongedeerd en is door de politie thuisgebracht.

Weg dicht
Na het ongeval was de snelweg ruim twee uur lang volledig afgesloten in verband met politieonderzoek en het bergen van beide voertuigen. Het snelwegverkeer werd ter hoogte van de Veerweg bij Oud-Alblas van de A15 gehaald en omgeleid.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie