Afbeelding

Openbare basisschool De Overstap houdt reünie als afscheid

Algemeen 840 keer gelezen

BRANDWIJK • Openbare basisschool De Overstap in Brandwijk sluit over enige tijd definitief de deuren. In de aanloop daarnaar toe wordt er vrijdag 9 december een reünie gehouden. Enkele vragen aan Dirk van Eck en Marlies de Bijl, leden van de reüniecommissie afscheid OBS De Overstap.

Wat is de aanleiding voor deze reünie?

"De aanleiding is de sluiting van obs De Overstap. Door de fusie van de Kiezel en de Kei uit Bleskensgraaf en De Overstap uit Brandwijk is er één locatie overbodig geworden. De nieuwe naam voor de fusieschool is obs De Stapsteen geworden. Totdat de werkzaamheden op de Kiezel en de Kei voorbij zijn, zullen alle leerkrachten en leerlingen nog gebruik blijven maken van locatie De Overstap. Het is dus echt het afscheid van De Overstap als school. Daarom zouden we het erg leuk vinden om met zoveel mogelijk mensen De Overstap uit te zwaaien."

En wie is er welkom?

"Iedereen die ooit betrokken is geweest bij De Overstap, als leerkracht, leerling of als hulpouder is van harte welkom. Dit geldt overigens ook voor de openbare basisschool die vroeger achterin Brandwijk was gevestigd."

Waar en wanneer is de reünie?

"De Reünie vindt plaats op vrijdag 9 december. Vanaf 18.00 is iedereen die zich heeft ingeschreven welkom aan de Kerkweg 9 in Brandwijk om oude bekenden te ontmoeten. De avond zal rond 21.00 ten einde lopen. Na 2 december zal er geen mogelijkheid meer zijn om in te schrijven. Vrijdag 2 december is dus de uiterste inschrijfdatum. Inschrijven kan via reunieobsdeoverstap@hotmail.com. Dat is ook mogelijk via 06-48963336. Daarnaast is er een speciale Facebookpagina (reünie Overstap) gemaakt, waarop allerlei bijzonderheden over de reünie te vinden zijn. Op deze pagina is oud fotomateriaal te vinden."

Hoe ziet het programma eruit?

"Vanaf 18.00 is er dus gelegenheid om langs te komen. Bij aankomst ontvangt iedere reünist een aantal consumptiebonnen. Gedurende de gehele avond zal er een mobiele frietkraam aanwezig zijn waar op vertoning van twee bonnen friet en een snack te verkrijgen zijn. In de klassen liggen diverse fotoalbums met foto's tentoongesteld. Om deze reünie mogelijk te maken vragen wij aan iedereen die zich heeft aangemeld of zich nog gaat aanmelden een eigen bijdrage van 7,50 euro te betalen. Dit is inclusief hapjes en drankjes. Het bedrag kan worden overgemaakt op NL40RABO0126079838 ten name van OBS De Overstap, onder vermelding van (meisjes)naam en geboortejaar. Momenteel hebben er zich al ruim honderd oud-leerkrachten, -leerlingen en -ouders aangemeld. De verwachting is dat het aantal inschrijvingen nog fors zal stijgen."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie