Afbeelding

Ferry Verheij en Bram van der Wal: één boek, honderd Alblasserwaarders

Algemeen 521 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Van een pasgeboren zuigeling tot een hoogbejaarde eeuwling en alles ertussen in: alle leeftijden van één tot honderd krijgen een plek in het nieuwe boek 100Waard van fotograaf Ferry Verheij en schrijver Bram van der Wal.

Niet alleen paradijsvogels of 'Bekende Alblasserwaarders'; 100Waard vertelt ook de verhalen van de mensen in de zaal, buiten het licht van de schijnwerpers. Want daar zijn Ferry Verheij en Bram van der Wal van overtuigd: achter de doorsnee buitenkant heeft íedereen een eigen verhaal, waard om verteld te worden.

"Gewone ontmoetingen met gewone mensen, ze leveren zo vaak bijzondere verhalen op. Het gaat ons niet zozeer om het typisch Alblasserwaardse, maar meer om mensen, om hun persoonlijke ontboezemingen. Al moet je wel doorvragen; in onze streek heeft men de neiging om veel voor zichzelf te houden." 

Camera Notes
In oktober 2017 moet 100Waard klaar zijn. Doordat een aantal bedrijven aangegeven heeft financieel garant te staan, is de vraag of er gepubliceerd gaat worden al met ja beantwoord. "We hoeven er trouwens geen geld mee te verdienen; dit vinden we gewoon mooi om te doen. Het loopt via de stichting Camera Notes die we hiervoor hebben opgezet. 100Waard is het eerste, maar waarschijnlijk niet het laatste project."

Het tweetal heeft al een lijstje met tientallen namen, maar input vanuit de streek zelf is van harte welkom. "We willen de Alblasserwaard meenemen in het ontstaan van ons boek, ook door de voortgang te delen via onze site en Facebookpagina." Degenen die iemand weten om één van de honderd plekken in te nemen in 100Waard, kunnen contact opnemen via bram@100waard.nl, 06-23209059. Meer info: 100waard.nl.

Een uitgebreider interview staat donderdag in Het Kontakt.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app