Afbeelding
Foto: gemeente Vianen

Krabbel onder intentieovereenkomst Voorstraat

Algemeen 348 keer gelezen

vianen • Na de herinrichting van de Voorstraat kan gemotoriseerd verkeer nog maar zelden het Noordplein op. Dat staat in de intentieovereenkomst over het project waar BIZ Centrum, Ondernemersvereniging Vianen (OVV), stichting Poorters van Vianen (omwonenden) en gemeente Vianen donderdag een krabbel onder hebben gezet.

Een concrete afspraak in de overeenkomst is om na de herinrichting van de Viaanse Voorstraat het Noordplein af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer in de maanden mei tot en met september vanaf vrijdagochtend 11:00 uur tot en met maandagochtend 06:00 uur. Vanaf 2019 wordt het Noordplein daarnaast afgesloten in de gehele maand juli vanaf 11:00 uur met uitzondering van de maandag. Daarnaast is het Noordplein afgesloten voor evenementen, activiteiten en festiviteiten. Tijdens de afsluiting fungeert het Noordplein als verblijfsgebied en is het niet toegestaan om te fietsen op het plein. Ook brommers zijn niet toegestaan.

Eind september neemt de gemeenteraad van Vianen een besluit over het definitieve ontwerp van de Voorstraat. Na de besluitvorming start de uitvoering van de werkzaamheden begin 2018.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden