• Hans van der Donk (Circet Nederland), Michiel Admiraal (DELTA Netwerk) en wethouder Teus Meijdam.
• Hans van der Donk (Circet Nederland), Michiel Admiraal (DELTA Netwerk) en wethouder Teus Meijdam. Foto: Richard van Hoek

Aanleg glasvezelnetwerk in Leerdam officieel van start

Nieuws 1.821 keer gelezen

LEERDAM • Wethouder Teus Meijdam heeft afgelopen vrijdag samen met Michiel Admiraal (directeur DELTA Netwerk) en Hans van der Donk (Circet Nederland) het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Leerdam. Het drietal zette de eerste schop in de grond. 

Meijdam is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart. Hij onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente. “Snel internet wordt steeds belangrijker voor onze inwoners en bedrijven. Met zijn allen vragen we steeds meer capaciteit en snelheid van de internetverbinding, denk aan thuiswerken en nieuwe ontwikkelingen. Een groot aantal kernen en een deel van het buitengebied zijn al voorzien van glasvezel”, aldus Meijdam. 

“Ik ben blij dat na Vianen nu ook in Leerdam de aanleg van start gaat. Door de aanleg van glasvezel in de gemeente Vijfheerenlanden zijn onze inwoners nu en in de toekomst verzekerd van duurzaam, snel en stabiel internet.”

Wederzijds vertrouwen
Directeur Michiel Admiraal sprak zijn dank uit naar de gemeente Vijfheerenlanden waarin wederzijds vertrouwen van groot belang is geweest in het samenwerkingsproces. “De samenwerking met gemeente Vijfheerenlanden is gestart in 2018 met de aanleg in het buitengebied. Momenteel zijn in Vianen de graafwerkzaamheden bijna afgerond en zijn we begonnen met het plaatsen van de huisaansluitingen.”

“Met Leerdam ontsluiten we het laatste gebied in Vijfheerenlanden op het glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk. In totaal hebben we dan in Vijfheerenlanden 18.000 huishoudens en bedrijven ontsloten. Wij zijn trots dat we hierin als strategische partner van de gemeente optreden.”

Verwachte planning 
In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer Circet Nederland het glasvezelnetwerk aan in Leerdam. In 2023 heeft de aannemer de woningschouw uitgevoerd. Samen met de bewoners is vastgelegd waar de glasvezelaansluiting in huis wordt geplaatst.

De graafwerkzaamheden starten nu en duren tot eind 2024. Naar verwachting zijn medio 2025 inwoners met een glasvezelabonnement op het netwerk aangesloten. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen zich nog aanmelden voor glasvezel via www.deltanetwerk.nl

Communicatie tijdens de aanleg
Samen met DELTA Netwerk communiceert aannemer Circet Nederland voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen vooraf een brief met meer informatie. Met vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met Circet Nederland. 

Zij helpen op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur en zijn bereikbaar via 088 - 18 18 191 of deltafibernetwerk@circet.nl. Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen de inwoners met een abonnement de voortgang op hun adres bekijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden