• G. Bullée, M. Visser, L.Cordado en L. Geurtz.
• G. Bullée, M. Visser, L.Cordado en L. Geurtz. Foto: Mimi van Rossem

Voedselbank Leerdam ontvangt cheque van 500 euro: ‘We gaan hiermee door hoor’

Nieuws 819 keer gelezen

LEERDAM • “We gaan hiermee door hoor,” beloofde Nationaal Glasmuseum manager Laurens Geurtz toen hij namens de glasblazers van Leerdam een cheque ter waarde van 500 euro overhandigde aan Voedselbank-coördinator Martine Visser. 

Dit was de opbrengst van de glazen kandelaaractie die vorig jaar december in de Glasblazerij is gehouden, en waaraan alle glasblazers die in de Glasblazerij in Leerdam werken, hebben meegewerkt. Bij de overhandiging waren bedenkers van deze actie, glasblazer Luna Cordaro en meester-glasblazer Gert Bullée, aanwezig. 

Bart Bruggeman, voorzitter van de Voedselbank, gaf een rondleiding bij de Voedselbank. Hij legde uit dat er nu rond de 60 gezinnen deelnemen en dat de mensen geen kant-en-klaar pakket krijgen, maar zelf, zoals in de supermarkt, hun boodschappen kunnen doen.

Nieuwe koeling en keuken 
Martine Visser vertelt dat het geld gebruikt wordt voor een nieuwe koeling en een nieuwe keuken: “Die zijn hard aan vervanging toe, zeker nu we sinds kort gestart zijn met kooklessen voor alleenstaande mannen. Die zijn we gestart omdat we merken dat alleenstaande mannen vaak geen gezonde maaltijd voor zichzelf maken. Tijdens de maandelijkse kooklessen leren wij hen een gezonde maaltijd met de producten van de Voedselbank te maken, waarna zij deze gezamenlijk opeten.”

Bruggeman vult aan: “Van de Bethelkerk, de Kerk aan de Linge, krijgen wij een nieuw kooktoestel.”

Halal vlees
Ook is men erg blij met de reacties op de oproep voor halal vlees. De Voedselbank kreeg van een groothandel twee pallets met halal boterhamworst en een andere sponsor bood een winkelwagen vol met kipshoarma aan.

Visser: “Wij, en de dertig deelnemers die halal eten zijn hier zeer blij mee. Sinds weken kunnen ook deze deelnemers weer eens genieten van een stukje vlees.” 

Voedselbankjes 
De Voedselbank hoopt dat mensen zich hiervoor continu blijven inzetten. Net zoals voor de stratenacties, waar tientallen straten in Leerdam aan meedoen, en de Voedselbankjes-actie in Schoonrewoerd. Het succes van de Voedselbankjes in dat dorp is zo groot dat deze actie ook in andere steden en dorpen in Nederland is opgestart. Sinds kort staan deze bankjes, die op de dagbesteding van de Lingebolder worden gemaakt, ook in Leerdam.

Wie meer informatie hierover wil, kan contact opnemen via 06-48011140 of info@voedselbankvijfheerenlanden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden