Afbeelding

Vianen sluit gebouw vanwege illegale prostitutie

Algemeen 2.193 keer gelezen

VIANEN • De gemeente Vianen heeft zaterdag een bijgebouw achter een pand op de Aimé Bonnastraat gesloten vanwege illegale prostitutie. Dat maakte de gemeente Vianen dinsdagmiddag bekend.

Na diverse meldingen was het vermoeden ontstaan van illegale prostitutie op de locatie. Het bijgebouw kwam daardoor onder extra controle te staan.

Zaterdag werd bij één van de controles een situatie aangetroffen, die het vermoeden van illegale prostitutie bevestigde.

Bestuursdwang

Groeneweg heeft tijdens zijn vakantie besloten bestuursdwang toe te passen en het bijgebouw per direct voor een half jaar te sluiten.

In aanwezigheid van de politie heeft de gemeente het gebouw zaterdag dan ook gesloten. Achter het raam is een pamflet aangebracht waarop de sluiting staat vermeld. Huurder en eigenaar van het pand hebben het besluit ook schriftelijk ontvangen.

Georganiseerde criminaliteit

"We tolereren geen activiteiten die de openbare orde en veiligheid kunnen ondermijnen", zegt loco-burgemeester André Landwehr in een verklaring van de gemeente. "In de gemeente Vianen hebben we afgesproken stevig op te treden tegen hennepkwekerijen en het exploiteren van illegale seksinrichtingen, omdat er bij deze activiteiten sprake is van georganiseerde criminaliteit. En dat willen we niet."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden