• Gerda Suiskind en Ruud Sporrel overhandigen de cheque.
• Gerda Suiskind en Ruud Sporrel overhandigen de cheque. Foto: aangeleverd

Steun voor Jan Blanken-monument

Algemeen 450 keer gelezen

VIANEN • Stichting Spaarbank steunt het initiatief om een informatief monument voor de ingenieur te realiseren. Stichting Spaarbank overhandigde zaterdag een cheque van vijfduizend euro aan de initiatiefnemers.

Gerda Suiskind van Stichting Spaarbank vertelde: "Wij beheren het vermogen van de voormalige vereniging Spaarbank te Vianen. Een van de doelstellingen van de Stichting Spaarbank is het ondersteunen van lokale initiatieven voor duurzame projecten." Ruud Sporrel van dezelfde stichting: "Het initiatief om in 2018 een monument voor Jan Blanken te realiseren past dan ook naadloos aan bij onze doelstelling. Het is duurzaam, komt Vianen ten goede en het past ook nog eens in de toekomstvisie van de gemeente Vianen."

Harry Hoving, penningmeester van de stichting Jan Blanken Vianen 2018, is vanzelfsprekend erg blij met de financiële ondersteuning van de Stichting Spaarbank. Harry: "Wij zijn al maanden intensief bezig om sponsoren te vinden voor ons initiatief, het is een uitdagend en moeizaam proces om mensen voor ons idee te enthousiasmeren. Gelukkig erkende Stichting Spaarbank het belang van een Jan Blanken monument."

Monument

Stichting Jan Blanken Vianen 2018 zet zich in om op in juli 2018 een informatief monument van Jan Blanken, nabij de Grote Sluis aan de Jan Blankenweg, te realiseren. Volgend jaar is het namelijk honderdtachtig jaar geleden dat Jan Blanken in Vianen overleden is. De ingenieur heeft tijdens zijn lange loopbaan vele waterbouwkundige zaken ontworpen, zoals het dok van Hellevoetsluis, het Noord-Hollandskanaal, de waaiersluis, fortificaties van de Nieuwe Hollandse waterlinie, de Marinehaven in Den Helder en de sluis in Vreeswijk. Het initiatief om in Vianen een monument op te richten, wordt gesteund door onder meer Rijkswaterstaat, gemeente Vianen, historische vereniging Het Land van Brederode, Stedelijk Museum Vianen, Museumwerf uit Vreeswijk, notaris Wil Stein en architect Arie Verlaan (voormalig directeur bv Vrijstad Maatschappij tot Stadsherstel).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden