Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF.com

Pand aan de Mijlweg in Vianen voor zes maanden gesloten na vondst grondstoffen voor harddrugs

112 1.225 keer gelezen

VIANEN • Burgemeester Sjors Fröhlich heeft vrijdag een pand aan de Mijlweg in Vianen gesloten voor zes maanden. De douane en politie troffen eind maart van dit jaar grondstoffen en voorwerpen in het pand aan, die gebruikt worden voor de productie van harddrugs. 

Ook werden er voorwerpen aangetroffen die gebruikt worden om cocaïne uit ander materiaal te wassen. Fröhlich licht zijn beslissing om het pand te sluiten toe: “Het opzetten van een drugslaboratorium vormt een zeer groot risico voor de veiligheid en leefbaarheid in de omgeving. Bovendien levert drugscriminaliteit een extra risico en gevaar op voor de openbare orde.”

Nog geen verdachte aangehouden

De douane en politie doorzochten het pand in Vianen eind maart. Daar troffen ze onder meer RVS-reactie-, destillatie- en stoomketels aan. De RVS-ketels waren zeer waarschijnlijk bestemd voor het maken en of bewerken van (synthetische) drugs. De aangetroffen chemicaliën waren vermoedelijk bestemd voor de bewerking van cocaïne of het uitwassen ervan. De politie onderzoekt de zaak. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Melden verdachte situaties

De gemeente roept inwoners op om verdachte situaties altijd te melden. Bel 112 bij spoed of heterdaad situaties. Geen spoed: Dan kan dit bijvoorbeeld bij de wijkagent of via het algemene nummer 0900-8844 van de politie, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl). 

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden