• Charlotte Smit en Davinci maakten de dienst uit.
• Charlotte Smit en Davinci maakten de dienst uit. Foto: Peter Verbeek

Amazone Charlotte Smit met DaVinci steelt de show

Sportt 700 keer gelezen

HAGESTEIN • In samenwerking met Stal Bosgoed organiseerde Brederoderuiters afgelopen weekeind een tweedaags dressuurconcours. Zowel pony's als paarden kwamen aan start in de klassen BB tot en met ZZL.

Leden van de Stuwruiters en de Brederoderuiters stalen de show. Zaterdagmorgen werd begonnen met de klasse M1 paarden. Het deelnemersveld bestond, en dat is écht uitzonderlijk, uitsluitend uit ruiters van beide Hagesteinse rijverenigingen. Alle deelnemers konden minimaal één winstpunt bij laten schrijven. De Stuwruiters waren oppermachtig. Zowel de eerste, tweede als de derde prijs waren in beide proeven voor leden van de zustervereniging.

Op de rug van Galant werd Caroline de Wildt twee keer eerste, met 195 en 199 punten. Na een mooi springdebuut in mei liet Brederoderuiter Isabelle van den Brink-Snijders zien dat ze ook goed mee kan komen in de dressuurring. Met haar jonge paard Liberator's Lady Lancelot werd ook zij in de klasse B twee keer eerste met 195,5 en 198,5 punten.

DaVinci
Charlotte Smit is momenteel het grootste talent van de Brederoderuiters. In de klasse Z2 is zij een hechte combinatie met haar paard Davinci. Na enkele jaren hard te hebben gewerkt om het sensibele karakter van haar paard in toom te kunnen houden rijden ze nu in vliegende vaart door de verschillende klassen heen. Zondagmorgen stak deze combinatie met kop en schouders boven de andere deelnemers uit door, met 220 en 221,5 punten, beide proeven te winnen. "Davinci ging er voor en laat mij nooit zitten."

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden