Afbeelding

Brederodeperen voor Adrienne Koenhein en Froukje Leeuwenberg

Algemeen 293 keer gelezen

VIANEN • Tijdens de jaarvergadering van Het land van Brederode zijn en Adrienne Koenhein en Froukje Leeuwenberg voor hun activiteiten voor de historische vereniging onderscheiden met de zilveren Brederodepeer. 

Historicus Adrienne Koenhein is sinds 1966 lid van de vereniging. Ze meldde zich aan tijdens de tentoonstelling over het Smeekschrift der Edelen in het Viaanse Stadhuis. Ze deed dit bij de toenmalige secretaris G.A. Verduin, vader van de huidige voorzitter. De contributie was toen 2,50 gulden per jaar. Haar activiteiten voor de vereniging: werkgroep genealogie, excursiecommissie, rondleidingen, redactielid van 1988 tot 2004, voorzitter van 1989 tot 2001 en samen met Froukje Leeuwenberg verrichte ze allerlei andere hand- en spandiensten.

Froukje Leeuwenberg werd in 1974 lid van de historische vereniging, zij deed de opleiding 'Geschiedenis en textiele werkvormen'. Zij zat jarenlang in de excursiecommissie en vanaf 1986 tot nu, maakt zij deel uit van de redactie van het jaarboek, waarin veel artikelen van haar hand zijn verschenen.

Begin jaren negentig heeft Froukje de stadswandelingen opgestart en heeft daar ook meerdere mensen voor opgeleid. Samen met Adrienne heeft  Froukje aan een nieuw thema 'Oral history' vormgegeven.

Voor het bestuur van de historische vereniging aanleiding genoeg om op de jaarvergadering de waardering uit te spreken voor deze twee prominente leden en beide te onderscheiden met de zilveren Brederodepeer.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden