Hans de Goeij genomineerd voor Gouden Slagersring
Algemeen 665 keer gelezenVIANEN • De genomineerden voor de prestigieuze Gouden Slagersring zijn bekend. En de Viaanse slager Hans de Goeij zit weer bij de vijf genomineerden.
Een deskundige jury, onder leiding van Paul van Trigt, heeft uit de 63 inzendingen vijf genomineerden geselecteerd. De Gouden Slagersring wordt uitgereikt aan de slager die het meest vernieuwende product heeft bedacht.
De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, SVO vakopleiding food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt. In aanmerking komen innovatieve producten die voor minstens veertig procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben (waarbij de receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is) en economisch goed te vermarkten zijn.
Er zijn in totaal vijf genomineerden die meedingen naar de hoofdprijs: de Gouden Slagersring. Daarnaast wordt er nog een prijs uitgereikt aan één van de drie genomineerden in de Jong Talenten-wedstrijd (deelnemers jonger dan 26 jaar).
Hans de Goeij is genomineerd met een ossobucorollade.
"Welke slager je ook spreekt, die Gouden ring, die willen ze een keer winnen", zegt wedstrijdleider Paul van Trigt. "Dit is dan ook een van de mooiste wedstrijden die in onze branche wordt gehouden. Wat een hele mooie ontwikkeling is, is dat het aantal SVO-studenten dat heeft deelgenomen, is gestegen. De jonge generatie komt er aan."
De juryleden hadden ruim zeven uur nodig om de genomineerde producten te selecteren. De jury bestaat dit keer uit Ron de Kwant (winnaar 2016), Richard den Otter (vakdocent SVO), Maarten Wolters (Young Butchers), Janine van der Geest (slager in Heemstede), Jacques Rijk (KNS) en de Belgische topslager Luc de Laet. De wedstrijd staat onder leiding van Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap.
Wie uiteindelijk de Gouden Slagersring om zijn vinger mag schuiven, wordt dinsdagavond 4 april bekendgemaakt. Dat gebeurt tijdens een feestelijk evenement bij SVO vakopleiding food in Houten. Deze uitreiking staat in het teken van creativiteit en innovatie met oog voor gezondheid.