• De Linge/PCG maakt nog steeds kans op het kampioenschap.
• De Linge/PCG maakt nog steeds kans op het kampioenschap. Foto: Aangeleverd

Spannend slot voor De Linge/PCG

Sport 58 keer gelezen

GORINCHEM/LEERDAM • Tegen hekkensluiter ZPC Woerden maakten de waterpoloheren van de Linge/PCG geen fout. Na een stroef begin werd uiteindelijk een makkelijke overwinning behaald: 14-5.

Hiermee heeft De Linge/PCG in eigen huis nog steeds al haar wedstrijden gewonnen. Medekoploper de Kempvis had dit weekend een lastige wedstrijd. Tegen het als derde geklasseerde Niemo werd echter een 12-14 overwinning behaald.

Hierdoor loopt de spanning in de race om het kampioenschap op. Zowel De Linge/PCG als De Kempvis spelen op papier nog een relatief eenvoudige wedstrijd, voordat zij zich opmaken voor de onderlinge confrontatie.

Doordat De Linge/PCG en De Kempvis evenveel punten hebben, staat nu al vast dat de kampioen bepaald wordt in de laatste wedstrijd van het seizoen, op 8 april om 21:30 in het Gorinchemse Caribabad.

Eerst moet De Linge/PCG de punten halen in Roelofarendsveen tegen het laag geklasseerde Alkemade. Dit is zeker geen formaliteit gezien de recente resultaten van de Gorcums-Leerdamse combinatie in uitwedstrijden.

Doelpuntenmakers De Linge/PCG: Victor Visser 5, Timon den Breejen 3, Martin Middelkoop 2, Chiel den Otter 1, Mark van den Brom 1, Menno Cloostermans 1 en Rimmer Genee 1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden