• De vakantiebijbelweek in Hellouw in 2016.
• De vakantiebijbelweek in Hellouw in 2016. Foto: aangeleverd

De Biskamp zet deuren open tijdens Burendag

Algemeen 301 keer gelezen

HELLOUW • Dorpshuis De Biskamp in Hellouw zet op Burendag op zaterdag 23 september haar deuren open. Tussen 15:00 en 18:00 uur kunnen bewoners zich kunnen laten informeren over de ambitieuze plannen van het dorpshuisbestuur.

Alle dorpsbewoners waren het wel eens: De Biskamp in Hellouw was hoognodig toe aan een opknapbeurt. De vloeren, verwarming en inrichting waren gedateerd en versleten. En zonder het dorpshuis kan Hellouw toch echt niet. De school geeft er haar gymlessen, meerdere verenigingen gebruiken De Biskamp als oefenruimte en ook de vakantiebijbelweek vindt er plaats. Nog even los van de functie van het café en de snackbar. Een groep enthousiaste dorpsbewoners heeft daarom onder leiding van het dorpshuisbestuur de handen uit de mouwen gestoken en is met een grondige opknapbeurt begonnen. Op Burendag op zaterdag 23 september wil de klussers aan de inwoners de resultaten laten zien en haar verdere toekomstplannen vertellen. Het dorpshuis is dan open van 15:00 tot 18:00 uur. Er zijn hapjes en drankjes te verkrijgen en een doorlopende diapresentatie laat zien wie de stille krachten zijn achter het draaiende houden van het dorpshuis.

De Biskamp toekomstbestendig maken kost naast inzet van vele handen, ook geld. Maar inmiddels ligt er al 150.000 euro op de plank. De organisaties die het Hellouwse dorpshuis financieel ondersteunen zijn onder andere de gemeente Neerijnen, Dorpsbelangenvereniging Hellouw, het VSB fonds, het Oranjefonds en de provincie Gelderland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden