Afbeelding

Avri pakt openbare verlichting aan voor Neerijnen

Algemeen 217 keer gelezen

NEERIJNEN • De gemeenteraad van Neerijnen is met meerderheid van stemmen akkoord gegaan met het voorstel van Avri om de openbare verlichting in de gemeente aan te passen. 

Hierbij worden alle masten binnen de bebouwde kom opgeknapt of vervangen én worden de armaturen vervangen door LED-armaturen. De nieuwe armaturen worden voorzien van dimmers. Hierdoor brandt de verlichting tussen 23.00 en 06.00 uur op circa 70 procent van de normale lichtsterkte.

Het werk wordt uitgevoerd door de firma Heijmans en start direct na de bouwvak. De planning is om in november van dit jaar klaar te zijn. De werkzaamheden veroorzaken naar verwachting geen overlast voor verkeer en omwonenden.

Avri baseerde de plannen op lichtberekeningen van de firma Entraa uit Groessen. Het nieuwe lichtbeeld is gelijkmatiger, geeft meer licht, maar brandt minder fel. Bovendien levert de LED-verlichting een energiebesparing van minimaal 65 procent op.

Proefopstellingen
Voordat het werk begint, worden op drie plaatsen in de gemeente proefopstellingen geplaatst.  

Bij deze opstellingen wordt de lichtopbrengst gemeten. Hieruit moet blijken dat deze voldoet aan de verwachtingen. De proefopstellingen worden geplaatst aan het Wagenmakers Erf in Est, de Achterweg in Waardenburg en de Brouwerskamp in Haaften.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden