• Het podium bij de heren.
• Het podium bij de heren.

Stefan van Thiel wint kwarttriathlon Beesd

Sport 357 keer gelezen

BEESD • Stefan van Thiel is zaterdag winnaar geworden van de 32e Van Noord Triathlon van Beesd. De atleet uit het Brabantse dorp Zeeland realiseerde op de kwartafstand een tijd van 1 uur en 58 minuten.

Hiermee was hij ruim één minuut sneller dan Bram van der Wal uit Culemborg.  Titelverdediger Peter van Liempt werd derde.

Trilogie
Bij de heren in de leeftijdscategorie 40+ voltooide Dirk Jan de Jong uit Heukelum  zijn trilogie op de kwarttriathlon. Na de winst in 2015 en 2016 was hij dit jaar wederom de beste.  Ditmaal voor Jeroen Schinkel uit IJsselstein en oud winnaar Rogier Mooiman. Ton Elie uit Culemborg kwam net als vorig jaar als eerste over de finish in de leeftijdscategorie 50+. Cees Verbeek uit Geldermalsen werd tweede voor Dick Scholtus uit Kesteren.

Henry Piek
Winnaar van de achtste triathlon werd Henry Piek uit Rumpt. In 2011 wist hij de kwart triathlon in Beesd op zijn naam te schrijven. De opgelopen achterstand na het zwemonderdeel werd met het fietsen op overtuigende wijze ongedaan gemaakt. De overwininning kwam tijdens het looponderdeel niet verder in gevaar.  Als tweede eindigde de winnaar uit 2014 en 2015 op deze afstand Johnny van Heel.

Snelste dame op de kwart triathlon was Andrea Jochems uit Amersfoort. Met een voorsprong van bijna 20 minuten versloeg ze Marloes Voorhout.  Winnares bij de dames in de leeftijdscatagorie 40+ werd Esther Buurman voor Ilse Kers en Martine van Ouwekerk. Beide afkomstig uit Beesd. Bij de dames  50+ op de kwart triathlon was Tiny Hol uit Beesd net als in 2015 de sterkste. In  2:32:20 was ze ruim vier minuten sneller dan Mieke van der Poll  uit Geldermalsen, de winnares van vorig jaar.

Trudy Veenstra uit Surhuisterveen werd winnares op de achtste triathlon bij de dames.  In een knappe tijd die bij de heren goed zou zijn voor de derde plaats. Team Impuls won het trio team onderdeel.

232 deelnemers
Er deden in totaal 232 atleten mee aan de triathlon. De start van het zwemonderdeel was in de Linge bij Mariënwaerdt, gevolgd door het fietsonderdeel door het Culemborgse en Beesdse veld. Het natte wegdek zorgde ervoor dat de deelnemers met name in de bochten voorzichtig te werk gingen. Op het dorpsplein in Beesd werd van fiets gewisseld en de triathlon met het looponderdeel afgesloten.

Voor volledige uitslagen zie www.triathlonbeesd.nl

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden