Afbeelding

PVV wil meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen in Geldermalsen en Neerijnen (alleen: dat kan niet)

Algemeen Fusie GNL 639 keer gelezen

VIANEN • De Partij voor de Vrijheid heeft in een persbericht verklaard dat ze bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen mee willen doen in onder meer gemeente Neerijnen, Geldermalsen en Vianen. Klein detail: door de aanstaande fusies in deze gemeenten, zijn in deze afzonderlijke gemeenten waarschijnlijk geen gemeenteraadsverkiezingen meer.  

Zowel gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal als gemeenten Vianen, Leerdam en Zederik stevenen af op een fusie per januari 2019. Zij doen daarom waarschijnlijk niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Immers: als binnen afzienbare tijd na de verkiezingen een fusie is gepland, worden deze verkiezingen uitgesteld. Naar verwachting zijn er ergens in het najaar van 2018 gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Hetzelfde is te verwachten bij de fusie tussen Lingewaal, Geldermalsen en Neerijnen. 

Dus zou de PVV dan mee moeten doen in de hele gemeente Vijfheerenlanden en de nieuwe GNL-gemeente – die nog even naamloos is. 

De PVV heeft woensdag bekend gemaakt dat ze bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen mee gaan doen in tientallen gemeenten. PVV-leider Geert Wilders roept PVV-ers op om zich te melden als kandidaat raadslid. Dit kan via: kandidaat@pvv.nl.
 


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden